Hlavní obsah

Pulkrab bude volný pro Slavii. Nehodlá u nás pokračovat, potvrdila Sparta

Aktualizováno

Chystá se další napjatý rozchod. Fotbalová Sparta potvrdila, že útočník Matěj Pulkrab nemá zájem v letenském klubu pokračovat a podepsat novou smlouvu. Stávající kontrakt mu vyprší na konci června. Podle zákulisních zpráv o čtyřiadvacetiletého útočníka usiluje konkurenční Slavia, což však žádná ze stran zatím nepotvrdila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha v akci.

Článek

Sešívaní jsou blízko první letní posile. Loni z Letné získali po skončení smlouvy Srdjana Plavšiče, po roce by ho měl za stejných podmínek následovat také Matěj Pulkrab.

Důrazný útočník, který je sparťanským odchovancem a v klubu působí od svých 10 let, se před sezonou vrátil na Letnou po hostování v Bohemians 1905. Dařilo se mu především v listopadu a prosinci, kdy si připsal všech sedm branek v tomto ligovém ročníku, byť často nastupoval až jako střídající hráč.

Slavii jsem porazil poprvé v kariéře. Je to super pocit, radoval se útočník Bohemians Matěj PulkrabVideo: Sport.cz

Na začátku jara se ovšem zranil, zdravotní problémy ho provázejí celou kariéru. Po uzdravení nastupuje jen sporadicky, a tak se rozhodl odejít.

"Matěj Pulkrab koncem dubna oznámil vedení, že nemá zájem o pokračování spolupráce. Klub a jeho sportovní vedení v čele s Tomášem Rosickým otevřeně a transparentně jednalo s hráčem a poskytovalo mu podporu například při řešení opakujících se zdravotních problémů v minulých letech, ale právě i v posledních jedenácti měsících," uvádí Sparta ve svém prohlášení na klubovém webu a poukazuje na chronologicky vývoj vztahu mezi ní a hráčem v poslední sezoně.

Pulkrab se v létě 2021 vrátil z hostování s tím, že do konce jeho hráčské smlouvy zbýval jeden rok. "Sportovní ředitel Tomáš Rosický vysvětlil hráči jeho pozici v hierarchii týmu a otevřeně s ním komunikoval o vizi pro následující sezonu."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha střílí gól na 2:1 během utkání s Libercem.

Útočník v zimě zvažoval možnost zahraničního angažmá. "Sparta však na stole neměla jedinou konkrétní nabídku na přestup, dotaz na možný transfer neformálně položil přes prostředníka jeden polský klub, nicméně představy druhé strany o přestupní částce byly pro ACS naprosto neakceptovatelné (2,5 milionu korun). A to i v souvislosti s důvěrou v hráče. Měl pomoci týmu v boji o titul, stejně jako v závěru podzimní části soutěže."

Během zimy se vedení s Pulkrabem dohodlo, že v průběhu jara budou probíhat jednání o jeho budoucnosti. "Hráč uvedl, že má zájem vyzkoušet zahraniční angažmá, což je jeho dlouhodobý sen. Právě tato možnost se mu pak nejlépe naskytne v případě, že se bude na transferovém trhu pohybovat jako volný hráč. Klub byl s touto variantou srozuměný, a to i s ohledem na hráčovu dlouhodobou sparťanskou historii."

Hned na začátku jara Pulkrab ze sestavy vypadl, byl dlouhodobě zraněný. "Klub i přesto zahájil jednání o možném pokračování spolupráce, bez ohledu na jakékoli další souvislosti. Přesně dle dohody ze zimního přestupního období. Sparta ve výsledku hráči nabídla významně lepší podmínky, než jaké mu garantovala stávající smlouva. Aby mohl zůstat v klubu, se kterým spojil posledních 14 let svého života," žehrá klub.

Během hostování v Liberci působil Pulkrab pod trenérem Jindřichem Trpišovským, který ho teď chce do Slavie. Sešívaní zatím mlčí, další pikantní odchod z Letné do Edenu se však zdá být jistou věcí. Hráčův agent Pavel Paska pouze uvedl, že pro Pulkraba registruje nabídky z Čech i ze zahraničí.

Reklama