Hlavní obsah

Tanko byl proti Slavii podruhé vyloučen. Jsem naštvaný, přiznává Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasy proti Slavii jsou pro fotbalového útočníka Abdullahiho Tanka z Baníku Ostrava v této sezoně hodně trudné. Nejenže počítá tři porážky, nigerijský rychlík navrch vyfasoval dvě červené karty. První viděl v posledním podzimním kole (2:3) za nesmyslné vražení do Davida Douděry, druhou v sobotu v Edenu za faul na Tomáše Holeše. „Nevím, jestli to byl úmysl, nebo jen shoda okolností,“ pokrčil rameny kouč poražených Pavel Hapal. Baník dostal na Slavii nakládačku 0:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Vyloučený útočník Abdullahi Tanko z Baníku Ostrava během utkání na Slavii

Článek

Prosincový zákrok na Douděru byl ze strany Tanka absolutní zkrat. Dostal za něj trest na tři zápasy, omlouval se. Hapal se na hbitého útočníka velmi zlobil, vše si ale vyříkali, Tanko pak líčil, jak ho přemohly emoce.

Čerstvá červená karta byla z jiného ranku. Tanko sváděl v 50. minutě běžecký souboj s Holešem, atakoval ho. Slávistický obránce balon odehrál, nigerijský forvard mu pak šlápl na kotník. Nešťastně, nechtěně, ale také nebezpečně. Holeše tenhle zákrok hodně bolel.

„Určitě jsem o něj měl strach. Tomáš se dost svíjel. Bylo vidět, že ho to hodně bolí, což u něj není obvyklé. Mohlo to být zranění na delší dobu. Jsem rád, že je v pořádku, i když ne stoprocentně. Ale mohl v zápase pokračovat,“ podotkl slávistický křídelník Ivan Schranz.

Hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay nejprve pískal faul, nedával žádnou kartu. Kolegové u VAR Marek Radina a Ivo Nádvorník ho ale zavolali k přezkoumání celé situace k monitoru. Szikszay po zhlédnutí opakovaných záběrů vytáhl červenou kartu, Tanko při odchodu do kabin kroutil hlavou.

Hapal byl opět nahněvaný, ale zároveň smířlivější než v prosinci. „Nevím, jestli to bylo na červenou. Ještě jsem neviděl opakované záběry. Holeše dostupoval a přišlápl mu nohu. Naštvaný ale jsem, potřebovali bychom ho na další zápasy. A teď nám na jeden nebo dva zápasy vypadne,“ řekl Hapal.

V tu chvíli byl stav 2:0 pro sešívané, utkání se tím definitivně zlomilo, domácí přidali další tři branky. „Červená karta rozhodla. Slavia pak dominovala, my už na to neměli síly,“ přiznal kouč Baníku.

Od Tanka čeká výraznější příspěvek. Nigerijec se v jarní části trefil jen jednou. „Nemá takovou formu, jakou bychom si představovali. Ani rychlostní věci nejsou z jeho strany tak kvalitní, ale rychlostí je pořád pro obrany nebezpečný. Tady neodehrál nějaký excelentní zápas, spíš průměrný,“ podotkl Hapal.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.