Hlavní obsah

Tankův červený zkrat: Hapal je neskutečně naštvaný, nechápe ani Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné góly, atraktivní fotbal, emoce, skvěle fandící kotle. Jenže dojem z utkání Baníku se Slavií, které hostě vyhráli po obratu 3:2, kazí červená karta pro ostravského útočníka Abdullahiho Tanka. Útočník v 67. minutě nesmyslně atakoval Davida Douděru a šel předčasně do kabin. Trenér Pavel Hapal má jasno: „Jsem neskutečně naštvaný.“

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Abdullahi Tanko byl za tento atak na Davida Douděru vyloučen

Článek

Douděra do Tanka v souboji u postranní čáry na vlastní polovině strčil, nigérijský forvard musel několik metrů brzdit a pomezní sudí ihned signalizoval faul hostujícího obránce. Jenže Tanko Douděru absolutně nepochopitelně atakoval.

„Nepochopil jsem to, nechci se tím ani zaobírat. Omluvil se, respektuji to, ale je to pro něj škola do budoucna. Neviděl jsem, že by měl někdy takový zkrat. Omluvu asi beru, ale jsem neskutečně naštvaný. Navíc proti Slavii, závěr byl pro nás neskutečně těžký. Uvidíme, jaký dostane trest,“ říká trenér Baníku Pavel Hapal.

Nebyl jediný, kdo nad zákrokem kroutil hlavou. „Překvapil mě, protože zákroku předcházel od nás normální faul. David prý k Tankovi nic neprohodil. Nevím, proč Tanko tak vyletěl, ale jednoznačná červená. Prohrál jim zápas,“ líčí kapitán Slavie a střelec vítězného gólu Jan Bořil.

Času do konce zápasu zbývalo hodně. Slavia sice vedla, ale Baník se rozhodně dokázal dostávat do zakončení a nebezpečných situací.

„Ani nevím, co se přesně stalo. Proti Slavii to ale je samozřejmě v deseti lidech těžké,“ popisuje záložník Baníku Tomáš Rigo. Také trenéra hostí Jindřicha Trpišovského Tanko překvapil. „Pamatuji si ho trochu z Varnsdorfu a nikdy nic takového neměl. Je to zkrat, který už asi nikdy neudělá. Nám to samozřejmě hodně pomohlo. Douděra rozhodně nechtěl faulovat, možná byl Tanko vyhecovaný,“ odhadoval Trpišovský,

Jedno je jisté, jde o incident, který pošramotil jinak nadstandardní ligové utkání. Tanko, jenž na podzim vstřelil sedm branek, rozhodně dostane trest a může přijít o podstatnou část jarní části sezony.

Reklama