Hlavní obsah

Teplice pod ním letí vzhůru! Výsledky dělá důsledná defenziva. Chci, aby kluky bavilo i bránit, řekl Frťala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavil Teplice na nohy a do latě. Od chvíle, kdy je trenér Zdenko Frťala převzal na jaře v kritické situaci, vzkvétají. Dávno už nejsou za otloukánky, jak trefně poznamenal plzeňský kouč Miroslav Koubek. Ukázaly to hned na startu nové sezony, v sobotu na Stínadlech porazily díky Trubačově proměněné penaltě Viktorii 1:0. Byť herně jsou teprve na začátku. „Ale i to přijde," zářil po utkání Frťala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z gólu z penalty.

Článek

V čem jste Plzeň přehráli?

Soupeře jsme nepřehráli. Myslím ale, že jsme ho nepustili do žádné šance, pohlídali jsme si rohy. K výhře nás dovedly zdravá agresivita a zodpovědnost. Vítězství je pro nás nesmírně cenné, Plzeň je nadstandardní tým. Nevyhrává se nad ní každý den.

Vypadá, že dlouhodobý problém Teplic, organizace defenzivy, jste odstranil bleskově.

Věděl jsem na jaře, do čeho jdu. Ale pozor, zapomíná se na mého předchůdce Jirku Jarošíka, který získal s Teplicemi hodně bodů. Chci mu tímto poděkovat. Razím názor, že výsledky dělá dobrá, důsledná obrana. Tohle je můj systém práce. Není ale jen obráncích, ale chci ho dostat do všech kluků, aby je bavilo nejen útočení, ale i bránění.

Šel z Plzně respekt? V přípravě vyhrávala, střílela góly.

Jak jsem řekl, Plzeň má výborné mužstvo. Byli jsme připraveni na její způsob hry, kdy nahoře je pouze Durisnmi, ale podpora druhé vlny je obrovská. Chorý, Jirka, Vlkanova, Kopic, všechno skvělí hráči, kanóni. Kluci je ale výborně pokryli. Jsou vzadu sehraní, naše defenziva je nadstandardní.

Věříte si v této sezoně na klidný střed tabulky?

Na takové soudy je brzo. Odpovím jinak. Součástí naší nastoupené cesty je transformace týmu. Přivedli jsme hráče, kteří nejsou tolik známí. Věříme ale, že kvalitou navážou na ty, co klub opustili. Požadujeme od nich pracovitost, zodpovědnost, vztah ke klubu. Priority, od kterých se tvoří duch týmu. Potom se přidá i fotbalovost.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.