Hlavní obsah

Teplice posílil reprezentant Kapverdských ostrovů Nivaldo

Josef PešoutSport.czPrávo

Co den, to představení nové posily. Takový kolorit má soustředění teplických fotbalistů v areálu v Modré na Děčínsku. Po úterním uvedení nigerijského hráče Salamiho, středečním debutu exsparťanského Kroba z Prešova se ve čtvrtek stal akvizici severočeského ligového klubu levonohý fotbalista Nivaldo. Reprezentant Kapverdských ostrovů přichází z portugalské ligy, kde působil ve známém týmu Académica Coimbra. V jeho dresu nastoupil i v Evropské lize proti Plzni.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Nové posily teplických fotbalistů - zleva nigerijský útočník Eugene Salami, reprezentant Kapverských ostrovů Nivaldo a Francis Litsingi z Konga, který přišel v zimě.

Článek

„Dostat hráče z portugalské nejvyšší soutěže do české ligy nebylo jednoduché. Jsem rád, že se přestup podařil zrealizovat i kvůli trenérovi, který si přál doplnění kádru na levé straně sestavy. Doufám, že Nivaldo bude mít stejnou kvalitu jako Litsingi, jehož jsme přivedli už zimě," uvedl ředitel klubu František Hrdlička.

„Po odchodech Rosy, Chovance a Podaného jsme potřebovali hráče na zmíněné posty," připomněl trenér Zdeněk Ščasný. „Mrzí mě čerstvé loučení Podaného, který preferuje zahraničí. Má namířeno do Řecka a i telefonicky se mě ptal na pár informací vzhledem k mému někdejšímu řeckému angažmá. Ale teď se zaměřím jen na práci s Nivaldem, který ještě v polovině června hrál za kapverdskou reprezentaci. Jsem přesvědčen, že má potenciál se prosadit a být opravdovou posilou. Viděl jsem ho i v dresu reprezentace a myslím, že ve spolupráci s Krobem by mohl v teplickém týmu vytvořit kvalitní dvojici na levé straně s předpoklady i pro ofenzivu."

Teplice mají s Nivaldem v kádru už šest cizinců - dobře se tady zabydleli Mahmutovič, Ljevakovič, Čajič z Bosny a Hercegoviny, Litsingi z Konga a první dny přípravy stihl už i Salami z Nigérie. „Pro mě to není nic nového. V Řecku jsem trénoval v jednom mužstvu hráče dvanácti národností. Každý ze třiceti lidí na soupisce si myslel, že může hrát v základu. S cizinci jsem pracoval i v tehdy prvoligovém Mostě," poznamenal Ščasný.

Sám Nivaldo na představovací tiskovce pravil: „Už v mládí jsem šel do Portugalska a z mládežnické akademie jsem se probojoval až do A-mužstva Coimbry. Vím, že v Česku hrál můj reprezentační spoluhráč Fernando Neves, který působil v Baníku Ostrava. Jsme v telefonickém kontaktu. Z českých hráčů znám podle jmen Petra Čecha a Tomáše Rosického."

Reklama

Související témata: