Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 3:2Teplice si v přestřelce s Jabloncem připsaly první domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Urbanec 1 : 0
18. Chramosta 1 : 1
40. Martinec 1 : 2
63. Žák 2 : 2
66. Gningue 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v soborním sedmém kole první ligy přestříleli Jablonec 3:2. O premiérovém domácím vítězství "Sklářů" v sezoně rozhodl v 66. minutě Abdallah Gning. Hosté dohrávali stejně jako v úterý proti Spartě v devíti, dnes byli vyloučeni střídající Tomáš Malínský a Vladimir Jovovič. Předposlední Jablonec jako jediný tým v ročníku čeká na vítězství. Tepličtí se posunuli na 11. místo neúplné tabulky.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Oslavné salto teplického Abdallaha Gninga po vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Skóre otevřel v osmé minutě Jakub Urbanec, v 18. a 40. minutě ale stav otočili Jan Chramosta a Jakub Martinec. V 63. minuty ale znovu srovnal střídající Filip Žák a rozhodující obrat dokonal záhy Senegalec Gning.

Jablonecký kouč Horejš se musel obejít bez distancovaného Kroba i dvojice středních záložníků Považance s Kratochvílem. Od začátku tak dostal šanci Souček, jenž v týdnu přišel na hostování z druholigové Dukly. Nový střed zálohy zvolil i domácí trenér Jarošík. Ten poprvé v sezoně nenasadil do základní sestavy Marečka s Juklem, místo kterých obsadilo střed pole duo Křišťan, Kučera. V útoku "Sklářů" nechyběl útočník Fila, jenž přišel teprve v pátek na hostování ze Slavie.

Teplice vstoupily do utkání velmi aktivně a už v osmé minutě šly do vedení po souhře obou křídelních hráčů. Hyčka nacentroval z pravé strany do pokutového území a Urbanec hlavou vstřelil čtvrtou branku v sezoně.

Povzbuzení domácí si vypracovali další nadějné náznaky šancí, v 18. minutě ale udeřil na druhé straně rovněž jablonecký nejlepší střelec. Po sérii osobních soubojů se míč po Šulcově hlavičce odrazil k Chramostovi, jenž ve skluzu překonal Muchu. Jednatřicetiletý útočník bodoval v pátém utkání po sobě, kromě tří gólů si připsal i dvě asistence.

Ještě do poločasové pauzy dokonal obrat stoper Martinec, jenž zůstal po předchozím odvráceném rohu před bránou soupeře a Jovovičův centr na zadní tyč poslal hlavou od břevna za čáru. Na druhou ligovou trefu jabloneckého stopera v kariéře mohl vzápětí navázat po dalším rohovém kopu Hübschman, dárek k nedělním 41. narozeninám ale sebral hostujícímu kapitánovi odpískaný ofsajd.

Domácí fanoušci tým při odchodu do kabin vypískali a kouč Jarošík poslal hned na začátku druhé půle do hry Jukla s Žákem. A volba střídajících hráčů se někdejšímu reprezentačnímu záložníkovi vyplatila. Nejprve Žák v 63. minutě znovu srovnal stav, když po nepřehledné skrumáži po standardní situaci doslova dotlačil míč do sítě, a vzápětí Gning nekompromisní ránou pod břevno zužitkoval Juklovu kolmici za obranu.

Snahu o opětovné srovnání skóre zkomplikoval Jablonci čtvrthodinu před koncem Malínský, když při dobíhání míče ostře atakoval gólmana Muchu a byl vyloučen po šesti minutách na hřišti. Oslabení hosté navíc v nervózním závěru přišli i o Jovoviče, který po druhé žluté kartě vztekle odhodil kapitánskou pásku pod nohy sudího Klímy. V nastavení mohl přidat pojistku Žák, jeho lob přes půl hřiště ale skončil těsně vedle.

FK Teplice - FK Jablonec 3:2 (1:2)
Branky: 8. Urbanec, 63. Žák, 66. Gning - 18. Chramosta, 40. Martinec. Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Vyhnanovský - Franěk (video). ŽK: Hybš - Jovovič, Polidar. ČK. 76. Malínský, 90.+2 Jovovič (oba Jablonec). Diváci: 2223.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (61. Shejbal), Kučera, Křišťan (46. Jukl), Urbanec - Trubač (90.+5 Kodad) - Gning (86. Dramé), Fila (46. Žák).
Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Heidenreich - Souček (70. Ikaunieks), Hübschman (70. Malínský), Houska, Polidar - Šulc, Jovovič - Chramosta (64. Sejk).

Reklama

Související témata: