Hlavní obsah

Zlín vzal Spartě další body! Velký obrat Teplic, triumf Plzně i Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga měla v sobotu na programu čtyři utkání 5. kola. Plzeň se naladila na středeční duel Ligy mistrů v Barceloně vítězstvím 1:0 v Liberci a na trávníku Českých Budějovic vyhrála 2:0 Mladá Boleslav. Povedený obrat předvedli před domácími fanoušky fotbalisté Teplic, kteří jednobrankovou ztrátu s Jabloncem přetavili ve vítězství 3:2. Potřetí v řadě se musela smířit s remízou pražská Sparta, která se doma rozešla se Zlínem bezbrankovou remízou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto v dresu Sparty při utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Sparta sice neprohrála šest kol za sebou, v posledních třech duelech ale remizovala. Zlínu sice nepodlehla v lize poosmé v řadě, z dvaceti střel ale nedokázala do branky hostů protlačit ani jednu. A nepomohl ani návrat útočníka Kuchty, jemuž skončil pětizápasový trest.

Obhájce titulu Plzeň v generálce na úvodní duel v základní skupině Ligy mistrů potvrdil formu, zvítězil popáté za sebou a v lize neprohrál už 28 utkání po sobě, což je klubový rekord. Od loňské říjnové porážky na Slavii nenašla Viktoria přemožitele dokonce 34 soutěžních duelů v řadě a minimálně do neděle vede neúplnou tabulku. Liberec si připsal druhou porážku v nové sezoně, kterou zařídil v 41. minutě Sýkora.

České Budějovice usilovaly o první domácí výhru v sezoně, opět ale neuspěly. Od 41. minuty hrály bez vyloučeného Broukala a středočeskou přesilovku využil dvakrát Ladra.

Přemýšlel jsem, jestli má na ČFL, a on se mě zeptal, co má dělat, aby hrál bundesligu, vzpomíná v Přímáku trenér plzeňských oporVideo: Sport.cz

Jablonec jako poslední mužstvo v ligové sezoně čeká na první výhru a nakonec se jí nedočkal ani v severočeském derby v Teplicích. Po prvním poločase přitom hosté vedli o gól, domácí se ale dokázali vzepřít, dvěma brankami v rozmezí tří minut strhli vedení na svou stranu. Bojovným výkonem alespoň částečně napravili zklamání ze středečního debaklu 0:6 na hřišti Slavie a po šesti zápasech se dočkali domácí ligové výhry. Jablonec po dvou vyloučeních dohrával zápas v devíti hráčích.

Program 7. ligového kola
Sobota
Teplice - Jablonec 3:2
Branky: 8. Urbanec, 63. Žák, 66. Gningue - 18. Chramosta, 40. Martinec.
České Budějovice - Mladá Boleslav 0:2
Branky: 60. a 75. Ladra.
Liberec - Plzeň 0:1
Branka: 41. Sýkora.
Sparta - Zlín 0:0
Neděle
16:00 Hradec Králové - Ostrava
16:00 Brno - Bohemians
16:00 Pardubice - Olomouc
19:00 Slovácko - Slavia

Reklama

Související témata: