Hlavní obsah

Teplická kometa! Štípu se, jestli se mi to nezdá, říká záložník, který ještě nedávno hrál třetí ligu

Praha

V A-týmu Teplic je sotva pár dnů, přesto stihl už tři góly. Stačily mu k tomu pouhé čtyři zápasy. Záložník Ladislav Kodad se po trefě Brnu v MOL Cupu a brance v ligovém duelu proti Opavě prosadil střelecky i v nedělním duelu 24. kola proti Bohemians 1905. V závěru utkání vyrovnával na konečných 1:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Luděk Pernica a brankář Martin Šustr z Brna a Ladislav Kodad z Teplic, který se raduje z druhého gólu.

Článek

„Je to pro mě snový začátek v áčku Teplic, snad budu takhle budu pokračovat dál. Musím se občas štípat, jestli se mi to nezdá," smál se Kodad po utkání s Klokany. Jeho velká chvíle přišla osm minut před koncem, kdy Severočechům zblízka hlavou zajistil bod. Ti od 65. minuty prohrávali po gólu Pulkraba.

„Chtěli jsme doma vyhrát, ale za remízu můžeme být rádi. Dostal jsem parádní centr od Vukadinoviče, hlavičkoval jsem vlastně do poloodkryté brány," podotkl Kodad. V prvním týmu Teplic se pokoušel prosadit už před čtyřmi lety.

Tehdy na něj nezbylo místo, odešel proto sbírat zkušenosti do druholigového Táborska, následně do třetiligových Litoměřic. Po návratu na Stínadla nastupoval za béčko v ČFL. Zkraje března dostal šanci v pohárovém osmifinále duelu s Brnem, blýskl se brankou. Trenér Radim Kučera na něj začal sázet.

„Vážím si, že mám důvěru trenéra. Proti třetí lize je ta první zákonitě velký skok, všechno je rychlejší. Já jsem ale vždycky věřil, že se do Teplic jednou vrátím a budu ligu hrát. Nevzdal jsem se, využil jsem šanci. Příběh jsem zlomil," těší Kodada. „Určitě prožívám nejhezčí chvíle kariéry, zůstávám však na zemi. Nejsem typ, který by létal v oblacích," dodal 22letý záložník.

Reklama

Související témata: