Hlavní obsah

Teplický Hejkal: Věděl jsem, že penalta přijde!

Velmi brzy Tepličtí zásluhou dobře sehrané standardní situace a přesně mířenému trknutí Jakuba Mareše v Opavě vedli, body ale nezískali. V nastavené době prvního poločasu srovnal z pokutového kopu po ruce Davida Černého domácí kapitán Žídek a po přestávce překlopil skóre ve prospěch Slezanů Karol Mondek.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Článek
Fotogalerie

„Od začátku jsme tady cítili tlaky, různé vlivy. Věděli jsme, že ta penalta, nebo nějaký trestňák přijde. Když hrajete v Opavě, tak to prostě víte," začal zápasové hodnocení utkání 6. kola trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Utkání ale podle něj měli hosté i tak zvládnout. „Zbourala nás naše efektivita. Přečkali jsme dvě tři šance soupeře v úvodu utkání, dali jsme gól a mohli přidat druhý, třetí i čtvrtý. Tam jsme to měli zazdít a byl klid. Místo toho přišla penalta," pokračoval Hejkal.

Pokutový kop se v Opavě kopal po střele Texla, kterou v nastaveném čase prvního poločasu zastavila ruka Davida Černého. „Byl tady VAR, ten tyhle situace musí posvětit. A taky posvětil. Ale dobře, já jsem to čekal. Když hrajete v Opavě, tak víte, že přijde penalta. Ale my jsme měli dát už předtím tři čtyři góly a pak ať si ji za stavu 4:0 kopou. A jestli to bylo rameno nebo ne, s tím musíte umět žít," vykládal teplický trenér.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Jan Žídek z Opavy a Jakub Mareš z Teplic během utkání nejvyšší soutěže.

Míč si vzal kapitán Opavy Jan Žídek a srovnal. „Důležitý moment, nakoplo nás to. Do druhého poločasu jsme mohli jít s čistým štítem," poukázal záložník Opavy Karol Mondek.

Právě on druhým ligovým gólem v této sezoně pomohl umazat nulu v kolonce opavských výher. „V poločase jsme si řekli, že musíme být důraznější, konečně to doma prolomit. Byla to nacvičená akce, vytvořili mi místo, jsem rád za ten gól," radoval se hlavní aktér rozhodujícího momentu utkání.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články