Hlavní obsah

Tepličtí padli i v záchranářské bitvě. V dalších zápasech budeme hrát o všechno, ví Jarošík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na premiérové body v novém roce dál čekají. Fotbalisté Teplic po prohře na Bohemians a pětigólovém domácím debaklu od Baníku neuspěli ani ve třetím kole jarní části nejvyšší soutěže ve Zlíně. I kvůli zpackanému vstupu do utkání padli v záchranářské bitvě mužstev z chvostu ligové tabulky 1:2. „Bohužel jsme po našich chybách záhy dvakrát inkasovali. Dali jsme domácím do rukou obrovskou výhodu. Dvoubranková ztráta se obzvlášť u soupeře těžko otáčí. Zvlášť když nám chybí několik marodů a naše kvalita směrem dopředu není teď zdaleka optimální," posteskl si teplický kouč Jiří Jarošík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Teplic Jiří Jarošík.

Článek
Fotogalerie

V Baťově městě postrádal mj. Marečka, Vondráška, Shejbala, Jukla či Žáka. „Po pauze se nám povedlo snížit na 1:2, ale Zlín se zatáhl a bránil v devíti hráčích. Bylo těžké dobývat jeho defenzívu. Zvlášť když jsme měli dost ztrát a špatných prvních dotyků s míčem. Moc nadějných akcí jsme si nepřipravili. A na lavičce jsme neměli takovou sílu, abychom naši hru mohli nějak výrazně oživit," přemítal trenér smutně.

Jeden ze střídajících fotbalistů Teplic se však prosadil. Útočník Tadeáš Vachoušek dal v 60. minutě gól naděje na 1:2. Byla to jeho premiérová trefa v elitní soutěži. „Sebral jsem balon zlínskému Procházkovi a narval jsem ho k tyči. Nepodařilo se nám ale dovést zápas navzdory velké převaze ve druhém poločase aspoň k remíze, a tak mně první ligová branka zhořkla. Mrzí mě, že jsem gólem nepomohl aspoň k bodu," netajil se se smíšenými pocity.

Tři nezdary v řadě, po nichž Tepličtí figurují v tabulce na třinácté příčce, ho vůbec netěší. „Náš vstup do jara není žádná sláva. V kabině ovšem přetrvává pozitivní atmosféra. Musíme se z porážek oklepat a dál makat na sto procent. Body snad brzy přijdou," doufá Vachoušek.

Ani Jarošík nepropadá panice. „Velká škoda, že jsme dovolili předposlednímu Zlínu přiblížit se k nám na dva body. Ve Zlíně jsme ale prohráli jednu bitvu, nikoli válku. V dalších zápasech už ovšem budeme hrát o všechno. Věříme, že se aspoň někteří zranění hráči brzy vrátí, aby nám pomohli dostat se zase o něco výš," přeje si.

Reklama