Hlavní obsah

Tetour se vrátil do Ostravy a v úvodní minutě trefil tyč. Pro domácí by to byla asi hodně studená sprcha, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru opustil Baník a zamířil za trenérem Lubošem Kozlem do Liberce. Doléčil zranění, dvakrát v minulých týdnech naskočil do zápasu jako střídající, v Ostravě už ale premiérově na jaře začal v základní sestavě. A ve 27. sekundě utkání orazítkoval tyč domácí branky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Daniel Tetour (vzadu) v souboji s ostravským Matějem Šínem

Článek

„Někteří fanoušci si možná ještě nesedli. Asi by to pro ně byla docela studená sprcha. Stejně jako pro domácí kluky. Nám by to ale dost pomohlo. Škoda, padnout to tam mohlo,“ usmíval se 29letý středopolař, jenž za Baník odehrál 73 prvoligových zápasů. Liberci v Ostravě dopomohl k remíze 2:2.

Ještě před dvěma měsíci jste byl v Baníku, jaký to pro vás byl zápas?

Trošku zvláštní, ale hodně jsem se v poslední době soustředil na to, abych byl zdravý a na hřišti. To bylo to hlavní. Že to vyšlo zrovna na Baník, byl bonus.

Poprvé v Liberci jste nastoupil v základní jedenáctce. To jste si od trenéra Luboše Kozla vyžádal?

Asi ne vyžádal, ale trenér možná věděl, že motivace by mohla být trošku větší. Nejsem ještě asi úplně kondičně připravený, že bych vše zvládal na sto procent, ale cítil jsem se dobře. Jsem rád, že jsem konečně zase naskočil v základu. Hezký stadion, fanoušci skvělí, super trávník… To naladí každého hráče, takové zápasy chcete hrát.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Matúš Rusnák z Ostravy a Ahmad Ghali z Liberce.

Zatímco vy jste měli dobrý vstup do zápasu, Baník výborně začal druhý poločas a navýšil své vedení na 2:0 už ve 46. minutě. V tu chvíli už to na dobrý výsledek nevypadalo, že?

Každý si asi říká, že by měl mít dobrý vstup. Nám se to ve druhém poločase ale vůbec nepovedlo. Pak jsme na to ale dobře zareagovali a dokázali vyrovnat. Škoda, že jsme nevyužili i další šance.

Neskákal jste u toho gólu Kpoza na 2:0 příliš brzy?

Trošku jsem se bál, že bych to mohl zavěsit do nesprávné branky. Chtěl jsem to jen prodloužit, ale nepovedlo se to. Čekal jsem možná, že vyleze do malého vápna brankář, ale neuhlídal jsem ho.

Co vás pak tak nakoplo, že jste hráli o vítězství do poslední chvíle?

Co jsem vypozoroval, liberecký mančaft má větší kombinační sílu. Snaží se hrát. Jsme schopni opřít se o nějaké systémy a vytvořit si šance.

Remíza pro vás moc neřeší, že?

Vůbec nic. Zůstali jsme na stejném sedmém místě. Ale pořád můžeme dál hrát o poháry, je to v našich rukách.

Dost se povídalo o tom, co je lepší. Jestli chtít jít do šestky, nebo zkusit o poháry zabojovat ze sedmého místa. Jak jste to vnímali vy?

Kdybychom v Ostravě vyhráli, bylo by to pro nás super. Měli bychom čtvrté místo na dostřel, prali bychom se o to asi ve třech. Kdyby nám pomohla do šestky remíza, asi by to bylo horší. Ale prostě jedeme dál a bojujeme.

Hecoval jste se s kluky z Baníku před utkáním?

Jo, už při odchodu do Liberce jsem posílal takové hecující zprávy, že to bude zajímavý duel. Ale bral jsem to spíš tak, že jsem se potkal s mými nedávnými parťáky. Žádný extrémní náboj.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva se Ewerton a Jiří Boula radují z branky Baníku.

Jste v Liberci spokojený?

S tréninkovým procesem asi i trošku víc, než jsem byl v Baníku. Jsme víc na míči, v tréninku jsou prvky, které mi přijdou víc důležité. Je jich tam víc než tady. Z tohoto pohledu určitě spokojenost. Teď tam navíc vstoupil nový majitel, takže od nové sezony může proběhnout super dalších věcí a můžeme být lepší a lepší.

Na Baník budete vzpomínat jak?

Po tom druhém roce, kdy jsem se začal prát se zdravotními problémy, se to trošku zlomilo. Štvalo mě, že nejsem zdravý a nemyslím tolik na fotbal, ale více na léčbu a na to, jak z toho ven. Doufám, že teď už mám na nějaký čas pokoj a chvíli zase budu hrát.

Reklama

  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  0 : 1 Ml. Boleslav - Slovácko 0 : 1 dohráno
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články