Hlavní obsah

Tijani bude z Plzně hostovat v Brně. Chci Zbrojovce pomoct v ligové tabulce výš, tvrdí stoper

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru zimního přestupního termínu přivedlo vedení fotbalové Zbrojovky druhou defenzivní posilu z Plzně. Po krajním obránci Josefu Koželuhovi přichází do Brna na hostování do konce tohoto ligového ročníku také pětadvacetiletý stoper Mohamed Tijani.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Stoper Mohamed Tijani s brněnským dresem

Článek

Hráč, který v minulosti nastupoval i za Slavii, Liberec, Teplice, Jihlavu či Vyškov, se k týmu z moravské metropole připojil na pondělním tréninku.

„Jsem spokojený, že tady můžu být. Viděl jsem Zbrojovku v několika zápasech, a zamlouvá se mi její ofenzivní styl hry. Měl by mně sedět. Brno má fotbalové mužstvo a rozhodně nepatří do spodních pater ligové tabulky. Chci mu pomoct posunout se z jedenácté příčky v tabulce výš," předsevzal si Tijani, který v poslední době neměl i kvůli zdravotním problémům pevné místo v základní sestavě Viktorie.

Z nové akvizice má radost i trenér Zbrojovky Richard Dostálek. „Jsme moc rádi, že se nám povedlo takového fotbalistu přivést. Momo už toho má navzdory nízkému věku ve fotbale hodně za sebou. Prošel velkými kluby. Je schopný nám okamžitě pomoct. Jeho přednostmi jsou vysoká postava, velká síla v osobních soubojích i přesná rozehrávka," tvrdí brněnský kouč.

Tijani je rodákem z Pobřeží slonoviny, reprezentuje ale Benin. V nejvyšší domácí soutěži dosud odehrál 28 ligových duelů. Dalších osm zápasů přidal v evropských pohárech. Za Plzeň nastoupil loni na podzim v základní skupině Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov a Interu Milán.

Reklama