Hlavní obsah

Dostálek nechápal chybu Ševčíka. Nezodpovědné chování, zlobil se kouč Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdorovali, v první půli přečkali mraky centrů do vlastního pokutového území včetně třinácti rohů. Ve druhé půli ale doplatili na triviální chybu a sami dvě dobré šance nevyužili. Fotbalisté Brna podlehli favorizované Slavii 0:2. „Uhráli jsme jeden z těch lepších výsledků, co soupeři v Edenu uhrávají. Ale zápas jsme si prohráli po neskutečné chybě, kterou jsme udělali při standardní situaci. To nás stalo bod nebo možná lepší výsledek,“ zlobil se trenér Zbrojovky Richard Dostálek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Richard Dostálek během zápasu na Slavii.

Článek

Co ho tak nadzvedlo? Šlendrián od talentovaného záložníka Michala Ševčíka. Ewerton zahrával v 58. minutě přímý kop, propálil zeď a balon těsně před brankářem Martinem Berkovcem skočil. Dvacetiletý špílmachr Zbrojovky se ve zdi otočil, uhnul a uvolnil cestu míči, který proletěl na bránu.

„Už jsem to viděl na opakovaném záběru. Byla to chyba hráče, který otevřel prostor, otočil se zády k míči, což je nezodpovědné chování," láteřil Dostálek na tiskové konferenci. Předtím v rozhovoru pro O2 TV sport byl ještě konkrétnější. „Michal se na to musí podívat. Není to jen o tom, že ho budeme pořád chválit. Má svou kvalitu, směrem nahoru je svým způsobem nepostradatelný, ale fotbal se hraje nahoru dolů. On je zodpovědný i za svůj výkon do defenzivy," pronesl hlavní brněnský stratég do televizní kamery.

Hosty obdržený gól nezlomil, naopak za pár desítek vteřiny si vypracovali první velkou příležitost. Kanonýr Jakub Řezníček běžel sám na gólmana Ondřeje Koláře, ale nepřehodil ho. Za dalších deset minut Kolář vytáhl na roh tvrdou střelu Ševčíka z velice dobré pozice. „Mrzí nás, že jsme nevstřelili branku. Ty situace jsme měli dobře připravené, dali se využít. Je to o zkušenosti. Řezňa to možná měl ustát a vyřešit líp, ale všichni ostatní potřebují sehrát pár těžkých zápasů v takové atmosféře, aby se posouvali dál," podotkl Dostálek.

Při skládání sestavy na zápas proti Slavii měl fůru starostí. Nemohl počítat se zraněným záložníkem Filipem Součkem, kvůli dohodě klubů mu chyběl Filip Blecha, kvůli vyloučení stál obránce Josef Divíšek, nemoc nepustila do hry krajního beka či záložníka Róberta Matejova. Do středu zálohy se vytáhl devatenáctiletý obránce Lukáš Endl.

„V týdnu jsme si něco málo na tréninku vyzkoušeli. Byl jsem z toho tak zoufalý, že jsme to celé přeskládali. Tohle bylo provizorní řešení. Ale myslím, že tah s Endlikem ve středu nám vyšel. Dokázal dostat ven z vápna hodně balonů, předvedl i tahové věci. Neztratil se, ale není to tak, že by tam měl zůstat. Uvidíme, jak se vyvine situace kolem zraněných hráčů," rozebral kouč Zbrojovky, jak zamotanou hlavu měl.

Ovšem ani při personálních potížích neukázal na Šimona Faltu. Rychlý záložník, který na jihu Moravy hostuje z Plzně, nepřesvědčuje. V Edenu se byl proběhnout na poslední dvě minuty. „Je to o konkurenci. Všechny posty máme zdvojené. Když k nám přicházel, předpokládali jsme, že odehraje maximum, ale to se nestalo. Ze sestavy na podzim vypadl a zatím nebyl důvod ho do ní vracet," odvětil Dostálek.

Reklama