Hlavní obsah

Titul je formalitou, Slavia v derby znovu kralovala! Boleslav zabrala, také Brno vyhrálo

Praha
Aktualizováno

De facto si už orazítkovali obhajobu mistrovského titulu. Fotbalisté vedoucí Slavie porazili druhou Spartu 2:0 a odskočili jí již o 17 bodů. Nedělní program 26. kola Fortuna ligy nabídl také další dva zápasy. Brněnská Zbrojovka vítězstvím 2:0 v Českých Budějovicích výrazně oživila naději na záchranu. Zabrala ovšem také Mladá Boleslav, která se výhrou 3:1 v Teplicích posunula před svého hostitele.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl vstřelil druhý gól Slavie v derby.

Článek
Fotogalerie

Pražské derby mezi Slavií a Spartou bylo vrcholem kola. Červenobílí vítězstvím 2:0 uhájili neporazitelnost v sezoně nejvyšší soutěže a udělali rozhodující krok k obhajobě titulu. Naopak Letenští, kteří od příchodu trenéra Pavla Vrby v osmi předchozích soutěžních zápasech neprohráli, propásli poslední šanci alespoň trochu zdramatizovat bitvu o titul.

Sparta byla v prvním poločase aktivnější, jenže gól do šatny ji zlomil. Postaral se o něj záložník Holeš, stejný střelec jako ve čtvrtek na Arsenalu. Po přestávce už sešívaní vládli, střídající Tecl přidal gólovou pojistku.

Sparťané ztrácejí z druhého místa v neúplné tabulce na Slavii 17 bodů, mají ještě dvě utkání k dobru. Po neděli platí, že od března 2016 nedokázala Slavii porazit již ve 13 soutěžních zápasech. V podzimní části doma utrpěli vysokou porážku 0:3.

Slavia bodovala v nejvyšší soutěži po osmatřicáté za sebou a jen vylepšuje vlastní rekord v počtu zápasů bez porážky. Doma v lize neprohrála už 46 utkání.

Zbrojovka na jihu Čech získala zlaté tři body, jež jí dávají reálnou naději, že se ještě může poprat o záchranu. Po přestávce udeřil Texl a z penalty pak výhru pojistil Růsek. České Budějovice tak již osm kol po sobě nevyhrály, Brno na vítězství čekalo také osm kol. Jihočeši jsou jednáctí.

Duel Teplice - Mladá Boleslav byl reprízou středečního poháru, v němž do semifinále postoupili Severočeši. V lize hrají oba tabulkoví sousedi o záchranu, stále nemají klid. Teplice prohrály jediný z posledních čtyř vzájemných ligových zápasů, Středočeši se ovšem proti bilanci postavili. Skóre sice otevřel domácí Žitný, hosté ho však třemi góly otočili. Mladá Boleslav tak má před Brnem náskok čtyř bodů, Teplice už jen tři.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Program 26. ligového kola:
Pátek
Pardubice - Bohemians 0:2
Sobota
Karviná - Plzeň 1:1
Jablonec - Zlín 3:1
Příbram - Olomouc 0:2
Ostrava - Opava 3:0
Slovácko - Liberec 1:0
Neděle
České Budějovice - Brno 0:2
Branky: 56. Texl, 85. z pen. Růsek
Teplice - Mladá Boleslav 1:3
Branky: 19. Žitný - 24. Zmrhal, 48. Jiří Klíma, 85. Michal Škoda
Slavia - Sparta 2:0
Branky: 45. Holeš, 81. Tecl

Reklama