Hlavní obsah

Trápení Bohemians v Ďolíčku nebere konce. Doj*bali jsme další domácí zápas, zlobil se trenér Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokani venku? Nebezpeční dravci, kteří vyhráli tři ze čtyř utkání a remizovali jen na Spartě. Doma ale Zelenobílí naopak rozdávají body, jako kdyby to snad bylo jejich hobby. Po zpackaných úvodech obou poločasů, kdy se prosadili liberečtí Matěj Valenta a Lukáš Červ, prohráli se Slovanem 0:2. „Utkání se prakticky rozhodlo ve dvou minutách, od mých hráčů tam byla obrovská nekoncentrovanost,“ zlobil se kvůli rychlé úvodní brance po utkání trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Jaroslav Veselý z Bohemians.

Článek

Toho hlavně rozčílil fakt, že jeho svěřenci při čtvrtém domácím vystoupení v letošní sezoně počtvrté inkasovali jako první. „Děje se nám to pořád a pokaždé to změní ráz utkání. Do zápasu jdete s určitým plánem, pak ale inkasujete a musíte všechno změnit. Neumím to říci slušně, prostě jsme si sami doj*bali další zápas před vlastními fanoušky," pravil ostře 45letý kouč.

Se slovy svého nadřízeného souhlasil i Martin Dostál, který po poločasovém vystřídání veterána Josefa Jindřiška dohrával duel s kapitánskou páskou. „Celá naše strategie spočívala v tom, že nesmíme Liberec pouštět do brejků. Poté, co jsme ale dostali tak rychlou branku, přišel náš plán vniveč," pravil zklamaně zkušený halvbek.

„Konkrétně o Liberci víme, že má velkou sílu v protiútocích, takže ten brzký gól jim hodně pomohl, mohli se pak jen stáhnout," vysvětloval Veselý.

„V první půli jsme si alespoň vytvořili určitý tlak a dobývali branku soupeře, po té inkasované brance v úvodu druhého dějství byla ale naše převaha jen platonická. Liberec byl paradoxně nebezpečnější a mohl nás potrestat z brejků," dodal dále lodivod Bohemians, podle něhož šancím jeho celku na vyrovnání ublížily také obě červené karty.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

. Zleva Adam Jánoš z Bohemians a Matěj Valenta z Liberce.

Tu první viděl v 70. minutě domácí Ondřej Petrák, o dvě minuty později byl vyloučen také hostující střelec úvodního gólu Valenta.

„Utkání se celé rozháralo, nehrálo se snad deset minut, pořád se jen diskutovalo. Navíc jsme museli trochu přeskupovat řady, o nějakém souvislejším tlaku tak ani nemohla být řeč," bědoval Veselý, který mohl vůbec poprvé využít služeb Václava Drchala, hostujícího ze Sparty.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Liberce Olivier Vliegen zasahuje.

23letý útočník odehrál celý druhý poločas, k vážnějším ohrožení branky Liberce se ale neprobojoval. „Dělal, co mohl, měl tam i dobré věci. Trošku jsme ho hodili do vody, propadák to ale rozhodně nebyl, spíše do zapadlo do koloritu celé druhé půle, kdy nikdo výrazněji nevynikal," hodnotil závěrem výkon jedné z nejnovějších akvizic Bohemians Veselý.

Reklama