Hlavní obsah

Trenér v ohrožení? Na vyhazov musíte být připravený, nejhorší jsou Vánoce a repre pauzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský tlak poznal na vlastní kůži. Když se týmu nepovede start do soutěže, tuší fotbalový kouč, že má hlavu na špalku. A přesně to byl případ Sigmy Olomouc. Asistent kouče Hanáků Jiří Saňák s odstupem přiznává, že s Václavem Jílkem byli v ohrožení a netušili, zda vedení Sigmy nesáhne k trenérské výměně. „Víme o hráčích v Sigmě, že pracují poctivě a jen jsme čekali, jestli to přijde za nás, nebo později," směje se kouč v pořadu Přímák na Sport.cz. Postupem času se opravdu tým zvedl a vše korunoval v neděli výhrou nad silnou Slavií.

Spadl z Olomouce tlak? Trenér Saňák promluvil v Přímáku o nepovedeném startu Sigmy i obavách z odvolání.Video: Sport.cz

 
Článek

První zápas sezony vyšel nad očekávání, Hanáci vyhráli na půdě Baníku Ostrava. Jenže následné čtyři porážky udělaly na Hané pořádné dusno. „Nebylo to veselé, dostali jsme se pod tlak. Teď se ale výkony zvedly, a potvrdila to i remíza, byť byla šťastná, v Boleslavi," ohlíží se za posledními týdny v podání olomoucké Sigmy její kouč. V době natáčení Přímáku ještě ani netušil, že si o pár dní později vyšlápne tým na silnou Slavii.

Otázka od moderátora O2 TV Radka Šilhana musela přijít. Panovala v trenérském týmu obava, zda šéfové Sigmy budou řešit trenérské pozice? „Trenérem jsem dlouho, jsem na tyhle věci zvyklý, že i když mám smlouvu na tři roky, tak jde o to, kdy se šéfové rozhodnout dát vám výpověď. Musíte být připravený, obzvlášť ve vypjatých chvílích a zvláště, když je nějaká pauza, reprezentační nebo vánoční," odpovídá Saňák.

Co schází českému fotbalu, diskuse z pořadu Přímák, jehož hostem byl Jiří Saňák.Video: Sport.cz

Připouští, že myšlenky na to, že by jeho angažmá na lavičce Hanáků mohlo předčasně skončit, se mu hlavou honily. „Určitě to nebylo ideální, věděli jsme o porážkách, tlaku. Kdyby vedení sáhlo k výměně, musel by člověk říct, jo, je to vaše rozhodnutí a výsledky nebyly. I na tohle jsme byli připravení. Soustředíme se ale na vlastní práci. Nic jiného dělat nemůžete a věřím, že se nám povedlo se zvednout," dodává ve fotbalovém pořadu na Sport.cz.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama