Hlavní obsah

Veselý prodloužil smlouvu v Bohemians o dva roky. Jsou důležitější věci než finance, prohlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před rokem panovala mezi fanoušky ohledně jeho angažmá převážně skepse, vždyť ligovou příslušnost Bohemians zachránil až v baráži s Opavou. Během uplynulé sezony se ale trenér Jaroslav Veselý stal hrdinou klubu z Ďolíčku, za což byl náležitě odměněn. Jeho kontrakt, původně platný pouze do léta 2024, mu totiž byl o dva roky prodloužen. Klub to oznámil na předsezónní tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý

Článek

Podle slov tiskového mluvčího Bohemians Petra Koukala navíc ze smlouvy zmizela výpovědní lhůta, případný předčasný konec angažmá by tak znamenal, že Klokani budou svého trenéra muset vyplatit. „Ale pozor, každá smlouva se dá vypovědět," reagoval s úsměvem Veselý.

Pak ale začal mluvit na o poznání vážnější notě. „Musím zpětně poděkovat Bohemce za šanci, kterou mi dala. Vyjednávací pozice pro mě byla o něco lepší, než před rokem, ale nijak jsme nespekulovali. Vůbec jsem neváhal, k prodloužení došlo ihned po konci minulé sezony, jen veřejnosti to sdělujeme až teď," vyprávěl 45letý kouč.

Veselý s Bohemians dosáhl málokým čekaného úspěchu. Čtvrté místo v konečné tabulce Fortuna ligy totiž znamenalo kvalifikaci do druhého předkola Konferenční ligy, kde se Klokani střetnou s Bodö/Glimt. Daleko více než toho si ale trenér vršovického celku cení kooperace s vedením.

„Kontrakt je vyjádřením naší vzájemné důvěry. Spolupráce s Miroslavem Držmíškem (sportovní ředitel klubu) i Dariuszem (předseda představenstva) a Darkem Jakubowiczi (prezident klubu) je skvělá. I když jsme si zejména v úvodu prošli krizovými momenty, nikdy mezi námi nenastal zásadní spor. Vždy jsme se dokázali domluvit, což je pro mě více než finanční podmínky nebo aktuální profit. Však jsme se na smlouvě také dohodli asi během hodiny," vysekl Veselý poklonu vedení.

Ač životní cyklus trenéra nejen v českých luzích a hájích není vždy nejdelší, Veselý věří, že v Ďolíčku vydrží minimálně do té doby, než kontrakt dojde ke svému konci. „To by pro mě i klub byla největší odměna. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale snad případný konec této smlouvy bude veselý a ne smutný," uzavřel s mírnou dávkou humoru Veselý, jenž nyní mužstvo připravuje na sobotní úvod ligy v Pardubicích a následný čtvrteční duel Konferenční ligy proti Bodö/Glimt.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Slavia - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články