Hlavní obsah

Trenéři si nás vychutnají, má jasno další z kapitánů Sparty

S páskou na rudém dresu je to v poslední době trochu složité. Bořek Dočkal v létě ukončil kariéru, novým kapitánem fotbalové Sparty se po něm stal Ladislav Krejčí mladší. Je však stále zraněný, na startu sezony ho tedy zastupoval Dávid Hancko. Slovenský reprezentant je ovšem na odchodu do Feyenoordu, pásku po něm převzal David Pavelka. „Patřím ke zkušenějším, pro mě se nic nemění,“ ujišťuje 31letý záložník po výhře 3:1 v Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán stíhá kapitána... Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a David Pavelka ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Letní přípravu promarodil, pořád se teprve vrací k normálu po delším zranění. V Mladé Boleslavi už ale zvládl celých devadesát minut, navíc s kapitánskou páskou na rukávu.

Cítíte, že vaše role lídra v týmu v souvislosti s odchody stoupla?

Pro mě se nic nezměnilo. I když jsem vynechal přípravu, tak jsem cítil, že nějaký prostor dostanu. Trenér se mnou mluvil tak, že se mnou počítá, že jsem jeden ze zkušenějších hráčů. Nejde o pásku, to pro mě není důležité. Samozřejmě, není příjemné, jestli Dávid Hancko odejde. Přestup bychom mu všichni hrozně přáli. Je to posun v kariéře, ale šlo by o odchod jednoho z lídrů, který nám ve spoustě zápasů pomohl i gólově. Zodpovědnost je teď větší. Není to ale jenom o mně. Z řady mohou vystoupit i jiní hráči, kteří jsou na hřišti a mohou si říct o prostor i v kabině. Je potřeba, aby nás takových bylo víc. Teď je na to ideální doba.

I bez Hancka jste v Mladé Boleslavi otočili výsledek dominantním výkonem v druhé půli. Bylo to dosavadní vyvrcholení spolupráce s novým trenérem?

Doufejme, že to není vyvrcholení cesty, které bychom chtěli s trenérem dosáhnout. Již minulý víkend byly v naší hře prvky, které bychom tam chtěli dostat. V Boleslavi to bylo ještě lepší. Pořád nás ale trápí hra na posledních 30 až 40 metrech, kde se zápasy rozhodují. Tam bychom měli být ještě dominantnější a kreativnější. Na tom musíme ještě hodně zapracovat.

Jak frustrující bylo inkasovat poté, co jste měli v prvním poločase územní tlak?

Nemůžu mluvit za kluky, ale já cítil, že tady neprohrajeme, že Boleslav nemůže vydržet tempo. Běhali hodně bez míče. I když se zdálo, že hra nikam nevede, góly padly většinou po delší pasáži, když jsme drželi balon. Samozřejmě je špatně, že jsme nezvládli ubránit standardku. Myslím, že si nás trenéři v týdnu vychutnají. Gól nás nezlomil a věřili jsme, že to zvládneme.

Brněnský Ševčík na sebe upozornil přední české kluby. Kterému by se nejvíce hodil?Video: Sport.cz

Když jste prohrávali, zatrnulo vám, že by se vám mohla vymstít vaše neproměněná šance hned z úvodu zápasu?

Moje šance byla samozřejmě stoprocentní. Pokud bychom na začátku vedli 1:0, nevím, jak by zápas probíhal. Třeba bychom naopak polevili, nechci predikovat. Ale samozřejmě, pokud bychom od začátku vedli, hrálo by se nám lépe. Co nás těší a v čem bychom chtěli pokračovat, jsou začátky zápasů. Vždycky v nich dominujeme. Pokud budeme ještě efektivnější a budeme střílet góly, tak se nám bude hrát o hodně jednodušeji.

Přišel jste o letní přípravu, jak se teď fyzicky cítíte?

Ještě to není ideální. Mám za sebou teprve plné dva nebo tři týdny, kdy jsem nic nevynechal. Proti klukům jsem ještě hodně pozadu. Teď už tréninkové dávky zvládám. Nejlepší trénink je zápas. Fyzicky byl zase lepší, snad to tak půjde dál. Christian, náš kondiční trenér, nás všechny sleduje. Myslím, že mi udělá takový plán, abych byl co nejdříve na vrcholu.

Reklama

Související témata: