Hlavní obsah

Trenérská otázka Českých Budějovic vyřešena? Do klubu míří druholigové duo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec spekulací. Podle informací Sport.cz, které nezávisle na sobě potvrdily i zdroje blízké klubu, na lavičce druholigové Příbrami skončí dvojice koučů Tomáš Zápotočný–Marek Nikl. Po závěru podzimní části sezony by se měla přesunout do Českých Budějovic, které po vyhazovu Jozefa Webera dočasně vedli Jiří Lerch s Jiřím Kladrubským, a svoji krátkou misi začali minulý týden výhrou 3:2 s Brnem.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Tomáš Zápotočný (vpravo) na archivním snímku s Ladislavem Maierem.

Článek

Pro Zápotočného i Nikla půjde o premiérovou trenérskou štaci ve Fortuna lize a zajisté se budou snažit navázat na svoji velmi úspěšnou podzimní misi od Litavky. Vždyť mnohými odepisovaná Příbram pod jejich taktovkou proti veškerým papírovým předpokladům druhou ligu vede, a pokud zvládne dnešní domácí utkání s Chrudimí, s jistotou přezimuje na prvním místě.

V Českých Budějovicích čekají bývalé ligové obránce starosti zcela opačné. Mužstvo bojuje ve spodních patrech tabulky, momentálně je dvanácté, a s pouhými pěti body na vlastním stadionu nese nelichotivý titul vůbec nejhoršího domácího celku soutěže. Jaký to kontrast právě proti Příbrami, která soutěžní porážku před vlastním publikem ochutnala jen v pohárovém duelu proti Teplicím (0:3).

Zápotočný s Niklem v probíhajícím ročníku naordinovali mužstvu tříobráncový systém, který funguje náramně. Veskrze mladé, běhavé mužstvo se navíc na hrotu může opřít o zkušeného Tomáše Wágnera, který nastupuje s kapitánskou páskou a s devíti vstřelenými brankami je jedním z nejlepších střelců Fortuna národní ligy. Na čele jej doplňuje ofenzivní univerzál Jan Suchan, další odchovanec Příbrami, jenž působí ve Vlašimi.

Podle hlasů přímo od Litavky může ale exodus nabrat ještě daleko výraznějších rozměrů. Do první ligy by po povedeném půlroku měla mít namířeno i řada hráčů, spekuluje se například o tom, že Příbram opustí Václav Dudl, Daniel Fišl či David Surmaj. Hostování pak skončí Lukáši Musilovi a Pavlu Osmančíkovi z pražských Bohemians, druholigového lídra tak během zimní pauzy dost možná čeká kompletní přestavba kádru.

Reklama