Hlavní obsah

Impuls pomohl, konec individualistů. A teď vyhrát na Spartě! velí kabina v čele s natěšeným Kladrubským

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým vedením přichází do kabiny svěží vítr. Platí to i o Českých Budějovicích, které mají na starost od minulého týdne trenéři Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Tým povzbuzený prvním domácím triumfem v sezoně jede na závěr podzimní části plný sebevědomí na Spartu.

Foto: ČTK

České Budějovice slaví domácí výhru nad Zbrojovkou Brno 3:2.

Článek

„Zapracovali jsme na psychice a týmovosti, aby nikdo nehrál sám na sebe a nekoukali jsme jen na samé individualisty. Trochu jsme to zjednodušili, uvolnili atmosféru, abychom se dobře připravili," prozradil Lerch po sobotní výhře 3:2 nad Zbrojovkou Brno.

Bývalí asistenti se museli práce po konci hlavního kouče Jozefa Webera chopit rychle. „Pro mě osobně hodně náročný týden. V béčku jsem sledoval jen standardní situace soupeře, teď jsem viděl tři celé zápasy Brna a řešil všechny detaily. Těší mě, jak to kluci dokázali přenést na hřiště," neskrýval radost Kladrubský.

Oživením přípravy byl i modelový zápas starých proti mladým. Kladrubského nadchlo, jak svěřenci bojovali, proto utkání přerušil a řekl jim, že stejné nasazení chce vidět i v lize.

To, že se v kabině změnila atmosféra, potvrdil i záložník Patrik Hellebrand. „Doufal jsem, že tuhle otázku nedostanu," culil se nejdříve na tiskové konferenci. „Po změně vždy přijde impuls. Plnili jsme pokyny a za výhru jsme strašně rádi. Teď by to chtělo bodovat na Spartě a podzim by mohl být povedený," odpověděl nakonec statečně 23letý středopolař.

Sparta? Natěšenost a výhra

Budějovice sbírají body hlavně venku a i díky tomu jsou aktuálně na 11. pozici. Podzim ukončí v sobotu na Letné. Na půdě týmu, se kterým získal Kladrubský titul i český pohár.

„Na Spartě jsem jako trenér ještě nebyl. Těším se i na lidi, teď přesně nevím, jestli jsem ještě nastupoval s někým ze současných hráčů. Naším úkolem však bude kádr co nejlépe připravit," věří bývalý obránce či defenzivní záložník.

Jihočeši rozhodně nepocestují do Prahy jen na výlet. „Jedeme ven vyhrát. Budeme chtít překvapit a urvat nějaké body," netají ambice záložník Dynama Nicolas Penner.

A co na to Kladrubský? „Jasně, každý zápas chceme vyhrát," souhlasí kouč vědom si formy jeho týmu na Letné. Bilance z posledních tří duelů je nerozhodná – jedna výhra domácích (1:0), jedna hostů (2:4) a jedna remíza (3:3).

Reklama

Související témata: