Hlavní obsah

Neférové rýpnutí! Hráč Dynama se po vítězství pustil do odvolaného kouče, experta to mrzelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost z vítězství. A také rýpanec do bývalého trenéra. Sotva skončil kouč Josef Weber na lavičce Českých Budějovic, dočkali se fotbalisté Dynama tříbodového zisku. Jihočeši složili na lopatky nováčka z Brna 3:2 a pocítili ohromnou úlevu. „Celý týden jsme se soustředili na to, abychom jen nenakopávali balony a měli nějakou výstavbu hry, jako jsme byli zvyklí pod trenérem Davidem Horejšem," hlásil do kamer O2 fotbalista. „To rýpnutí do trenéra mi nepřijde férové," poznamenal trenér Aleš Křeček v pořadu Přímák na Sport.cz.

Aktuální situace v Dynamu České Budějovice. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Dynamo potřebovalo zabrat, tak se vedení rozhodlo pro výměnu trenéra. Kouč Jozef Weber skončil, vedení se ujali asistenti Kladrubský a Lerch. Zafungoval tedy osvědčený tah. „Čekal jsem, že kluci zápas s Brnem zvládnou. Pro mě to nebylo překvapení. Změnila se atmosféra, noví trenéři přinesli ten potřebný impuls," vysledoval Křeček, jenž se během trenérské kariéry sám na pár týdnů mihnul také v jihočeském klubu.

To Martin Mls, redaktor Sport.cz a Práva, si nebyl o tříbodovém zisku Dynama dopředu přesvědčený. „Bál bych se, ale kouzlo nového trenéra zafungovalo. Uvidíme, jak to bude o víkendu na Spartě. Nic ve zlém proti Zbrojovce, ale teď Jihočechy čeká jiný level," domnívá se žurnalista.

Radost v táboře fotbalového Dynama pak možná způsobila i to, že si pustil pusu na špacír hráč Dynama Jakub Hora. Ten se ve vyjádření pro O2 TV navezl do herního projevu, který měli Jihočeši praktikovat pod bývalým koučem. Teď se prý České Budějovice vrátily k systému, jenž tým hrál, když jej vedl David Horejš, momentálně trenér Jablonce. „Tahle hra nás dovedla k tomu, abychom si vytvářeli větší šance a měli možnost dát góly," lebedil si Hora.

Jeho vyjádření však přišlo expertovi ve fotbalovém pořadu Přímák jako přestřelené. „Rýpnutí do Jožky Webera mi nepřijde fér. Kubu znám dlouho, má hru založenou na tom, že má balon a kombinuje se. Vím, jak pracoval David Horejš, kvůli tomu jsem do Dynama vstupoval a chtěl budovat koncepci klubu," vyprávěl Křeček. „Bavili jsme se tehdy o výstavbě hry, aby to nebyla hra na náhodu. Hráčům to vyhovovalo, byli úspěšní. Kuba to myslel tímhle směrem," snažil se trenér vysvětlit slova fotbalisty.

Hra pod trenérem Weberem vypadala jinak, s přibývajícími výsledkovými neúspěchy se tým uchyloval ke zjednodušení hry. „Často tam bylo nakopávání míčů, na to nebyli hráči z Horejšových dob zvyklí. Pod Weberem spousta zápasů skončila bez vstřeleného gólu, možná i z toho pramenila slova Hory," poznamenal Mls.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama

Související témata: