Hlavní obsah

Trenérům Dynama premiéra na Slovácku nevyšla. Při Horově střele marně tlačili očima míč do sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisty Příbrami přivedli trenéři Marek Nikl s Tomášem Zápotočným k triumfu v podzimní části druhé ligy, a i díky tomu je poté angažovaly České Budějovice. Premiéra na lavičce nového týmu jim však nevyšla, Dynamo podlehlo v prvním zápase jarní části nejvyšší soutěže v Uherském Hradišti domácímu Slovácku těsně 0:1.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Jeli jsme do Hradiště s cílem urvat body. Snažili jsme se o aktivní hru s vysokým presinkem. Předvedli jsme na hřišti některé zajímavé věci, ale zdaleka ne všechno se nám dařilo. Nakonec jsme o gól padli, ale stál proti nám hodně kvalitní soupeř," tvrdil Nikl.

O prohře jeho mužstva rozhodl gól dvacet minut před koncem, když si budějovická defenzíva nepohlídala nabíhajícího Holzera, jenž zblízka rozhodl. „To bylo velké zaváhání. Musíme si tu situaci důkladně rozebrat a poučit se z ní, abychom něco podobného příště neopakovali," plánoval.

Utkání se mohlo ovšem vyvíjet výrazně jinak, kdyby ve třinácté minutě skóroval z velké dálky záložník Dynama Hora. Pohotově tak zareagoval na nepřesnou rozehrávku brankáře Slovácka Nguyena. Míč do odkryté branky však nakonec nedoputoval, na poslední chvíli ho uklidil do zámezí hradišťský kapitán Kadlec. „Naše lavička už křičela, že je to gól. Tlačili jsme balon do sítě očima, ale nedotlačili," usmál se Nikl nevesele.

V koučování mužstva se střídal s trenérským kolegou Zápotočným. „Už v Příbrami jsme si to takhle nastavili. Využíváme toho, že jsme každý jiný. Tomáš Zápotočný je mnohem emotivnější. Když na kluky zakřičím já, tak to už musí být něco vážného," přiblížil Nikl.

Smutný opouštěl hradišťský stadion po utkání proti klubu, v němž v minulosti tři sezony působil, i středopolař Patrik Hellebrand. „Myslím, že to bylo docela vyrovnané střetnutí, jemuž by víc slušela remíza. Také my jsme měli šance, avšak na rozdíl od soupeře jsme bohužel branku nevstřelili. Slovácko bylo šťastnější. Teď musíme určitě porazit doma v dalším ligovém kole Liberec," předsevzal si.

Přiznal, že prostředí v Uherském Hradišti má rád. „Na angažmá ve Slovácku vzpomínám v dobrém. S Tomášem Zajícem, který tady taky hrával, jsme slíbili budějovickým parťákům za vítězství občerstvení do kabiny. Myslím, že jsme podali solidní výkon, ale bohužel ušetříme," litoval zklamaný Hellebrand ztráty bodů.

Reklama