Hlavní obsah

Třetí remízu Liberce v řadě trefil sváteční střelec. Opít se nemůžu, nechám to až po sezoně, smál se Mikula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Liberce se ani ve čtvrtém jarním ligovém utkání nedočkali vítězství, po nerozhodném výsledku ze hřiště čtvrtého Baníku nicméně smutní nebyli. Remízu 1:1, která byla pro Severočechy čtvrtá z posledních pěti zápasů, zařídil v 79. minutě kapitán Jan Mikula.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mikula ze Slovanu Liberec na archivním snímku.

Článek

„V minulých dvou zápasech jsme vedení ztratili, to bylo špatné. V Ostravě, která je v tabulce nahoře, hraje v laufu, jsme to naopak k bodu dotáhli. Z Baníku se lehce body nevozí, pojede se nám domů s lepší náladou," vykládal Mikula.

Obránce Slovanu, který v Ostravě odehrál 199 prvoligový duel, se gólově prosadil poprvé od derby s Jabloncem v říjnu 2019. „Pamatuju se na to. Roman Potočný mi tehdy říkal, že se musím opít. Říkal jsem mu, že nepiju, že až po dalším. No, ani teď nemůžu, protože ve středu hrajeme znovu. Tak to nechám asi po sezoně," usmíval se sváteční střelec po páté ligové trefě kariéry.

Té předcházela skvělá akce i centr Christiana Frýdka od pravé postranní čáry. „Fryďas to dobře zasekl, to mi dalo šanci doběhnout k brance. Pak poslal krásný balón na malé vápno. Bylo nás tam více, přišlo to až ke mně. Měl jsem to na dlouhou nohu, ale proklouzlo to," popisoval 30letý krajní obránce.

Extra velkou touhu v Ostravě uspět měla trenérská dvojice Liberce Luboš Kozel a Ivan Kopecký, kteří byli z Baníku propuštěni téměř přesně před rokem. (27. 2. 2021). „Neřekl bych, že to pro mě bylo prestižní utkání. Specifické ano, ale především z toho pohledu, že jsme na podzim doma cítili trochu křivdu, když byl ve 30. minutě skoro za nic vyloučený Tiehi a to utkání jsme prohráli (0:2). Z toho důvodu jsme tady chtěli uspět," vykládal hlavní trenér Slovanu Luboš Kozel.

Jeho tým do utkání nevstoupil dobře a v úvodu byl pod velkým tlakem. „Domácí měli za první čtvrthodinu snad šest rohů. Přežili jsme to se štěstím, ale pak jsme neuhlídali Almásiho. Od té doby jsme se ale zvedli a ve druhém poločase na zlepšený výkon navázali a byli lepší. Baník už pak nic nebezpečného neměl," popisoval Kozel.

Naopak jeho tým mohl skórovat hned několikrát. Baník opět držel Jan Laštůvka, který byl pro Liberec dlouho nepřekonatelnou překážkou. „Prohrávali jsme a vyrovnali jsme silou vůle. Proto nemůžu být s bodem nespokojený. Není tu lehké hrát. Bodu si cením, stejně jako toho, že jsme se do šancí dostávali," zdůraznil Kozel.

Reklama

Související témata: