Hlavní obsah

Viktorce se povedl ve Zlíně obrat. Domácí hráli výborně, o to víc si vítězství ceníme, tvrdí kouč Plzně Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Splnili roli favorita, avšak na vítězství se pořádně nadřeli. Fotbalisté Plzně sice prohrávali v ligovém utkání ve Zlíně 0:1, ale díky gólu na konci první půle a proměněné penaltě krátce po pauze otočili skóre na 2:1 ve svůj prospěch. Trenér Viktorie Michal Bílek tak mohl být nakonec po závěrečném hvizdu spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek reaguje na dění na hřišti během zápasu ve Zlíně.

Článek

Začátek zápasu ale nebyl z vaší strany dobrý, že?

Souhlasím. Úvodní půlhodinu jsme za Zlíňany herně zaostávali. Domácí nás předčili pohybem i důrazem. Jejich jednoduchá hra nám dělala problémy. Zaslouženě vstřelili vedoucí gól.

Pro váš tým asi bylo důležité, že jste ještě do přestávky vyrovnali...

Postupně jsme se lepšili a před pauzou jsme už předváděli solidní fotbal. Zaslouženě jsme srovnali na 1:1. Po změně stran jsme z penalty strhli vedení na naši stranu a Zlíňané si potom vynutili převahu. Měli tlak, avšak my jsme vysoké balony do naší šestnáctky uskákali a do vyložených šancí jsme je prakticky nepustili. Soupeř však podal výborný výkon, hrál s obrovským nasazením. O to je naše výhra cennější.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu.

Ještě za stavu 1:0 pro Zlín běžel Hrubý sám na vašeho brankáře Staňka, avšak tutovku neproměnil...

Jindra Staněk nás skvělým zákrokem výrazně podržel. Kdybychom prohrávali 0:2, měli bychom to mnohem těžší. Naštěstí se dal po zranění v minulém utkání s Pardubicemi do pořádku, už zhruba uprostřed týdne jsme věděli, že bude moct ve Zlíně chytat.

Proč se penalty ujal Chorý, který krátce předtím střídal?

Máme určené tři exekutory. Bucha minule pokutový kop zahodil, a tak se rozhodovalo mezi Beauguelem a Chorým. Tomáš Chorý se asi cítil líp. Kope desítky taky velmi dobře. Navíc se mu ve čtvrtek narodila dcera Linda, a tak chtěl zřejmě potomka oslavit vítězným gólem. Jsme rádi, že se mu to povedlo.

Přestože jste dokázali před pauzou srovnat, poslal jste do druhé půle na hrot k Beauguelovi i Chorého. S jakým záměrem?

Chorý umí vpředu podržet balon a je velice cenným hráčem při standardkách. I tentokrát to potvrdil.

Minimálně do neděle jste poskočili do čela tabulky nejvyšší soutěže před Slavii. Asi si budete přát, aby v pražském derby Sparta slávisty obrala...

Jsme samozřejmě hrozně rádi, že jsme se ve Zlíně dokázali po inkasované brance vzchopit a máme momentálně o tři body víc než Slavia. Dotaz na preference v derby však nechám bez odpovědi.

Reklama

Související témata: