Hlavní obsah

Tři body za Slavií. Nejproduktivnější hráč ligy Hložek vystřihl i zidanovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj díl ligového supervíkendu splnili. Fotbalisté pražské Sparty doma Baník opět porazili (2:1) a teď si počkají, jak dopadne nedělní šlágr Plzně se Slavií. Letenští si budou nejspíš přát remízu, aktuálně ztrácejí čtyři body na Viktorii a tři na sešívané. „Co si budu přát v Plzni? Dobrý fotbal...“ usmívá se trenér Pavel Vrba, aniž by se vyjádřil, jaké jsou jeho kalkulace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty oslavuje gól na 1:1 během utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Sedm gólů a jedenáct asistencí. Nikdo nemá v soutěži více kanadských bodů, devatenáctiletý Adama Hložek je nejproduktivnějším hráčem Fortuna ligy.

Proti Baníku zaperlil i frajerskou kličkou zidanovkou. „Hlavně vyplynula ze situace. Obránce mi zavřel levou stranu, tak jsem to zkusil takhle. Ale byl z toho pouze roh, takže špatně," hodnotí sparťanský lídr sebekriticky pro O2 TV Sport.

Jeho gól byl ovšem klíčový. Baník brzy vedl a vyrovnání přišlo již o osm minut později. Reprezentační útočník prokázal orientaci a důraz, balon doklepával hlavou do odkryté branky.

„Čvanči (Čvančara) vyhrál dobře souboj. Viděl jsem, že míč letí na břevno. Tušil jsem, že se může odrazit ke mně. Přímo na hlavu, jen jsem ho doklepl," usmívá se Hložek.

Mohl dát ještě jednu branku, brankáře Laštůvku ovšem na brankové čáře bravurně zastoupil obránce Fleišman.

„Balon jsem se snažil tlačit dolů, aby nepřeletěl. Kdybych mířil nahoru, asi je to gól," kaboní se.

Sparťané nepodlehli Baníku v desátém ligovém zápase po sobě a doma Slezany od srpna 2014 porazili poosmé v řadě. Zvláště pro Hložka je Baník oblíbeným soupeřem. V lize odehrál 98 zápasů a vstřelil v nich 32 branek, Plných 5 gólů z toho Ostravě, nikomu jinému víc branek nevstřelil.

„Proti Baníku mi to tam docela padá, ale jen tady doma. V Ostravě jsem ještě gól nedal... Hlavní jsou teď tři body, zase jsme se přiblížili špičce," poukazuje Hložek.

Letenští se vedoucímu tandemu přiblížili, minimálně jeden z lídrů se jim ovšem v neděli zase vzdálí.

„Co bych si přál v Plzni? Mám hlavně přání, abychom poslední tři kola v základní části dokázali zvítězit. Oni ať si, pokud možno mezi sebou vezmou body, aby byla ještě šance v baráži se do toho zapojit," ujišťuje Ladislav Krejčí mladší, že Sparta stále pomýšlí i na titul.

Nakonec i trenér naznačí, že případná remíza Plzně se Slavií by letenským počtům vyhovovala nejlépe.

„Já radši nikdy neříkám, co bych si přál, většinou se mi to nesplní. Počítat přece umíte... Abychom se dostali na dostřel oběma, to je pro nás v neděli večer nejlepší výsledek," usmívá se Pavel Vrba.

Reklama