Hlavní obsah

Trpišovského asistent pyká za vyloučení, na kobereček půjde i Šádek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přímá bitva o titul v Edenu zklamala po všech stránkách. Fotbal za moc nestál, ostudou bylo chování lidí kolem hřiště. Asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl nesmí za vyloučení v nedělním ligovém šlágru proti Plzni v jednom soutěžním utkání na lavičku. Generální ředitel Viktorie Adolf Šádek zase půjde na kobereček za zvednutý prostředníček směrem k divákům. Sparta pak dostala pokutu 120 000 korun za přerušení zápasu fanoušky při utkání s Baníkem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Slavie Praha Jaroslav Köstl v akci.

Článek

Oč méně místa pro pěkné akce zbývá, o to větší přehlídkou nenávisti a křupanství ligové šlágry v českém podání jsou. Nedělní bitva v Edenu nebyla žádnou výjimkou...

Asistent trenéra Slavie dostal v čase 90.+3 červenou kartu, proto dostal trest zákazu výkonu všech funkcí na jedno soutěžní utkání a pokutu 10 tisíc korun.

Nikomu nevadí, že šéf Plzně řídí od lajny rozhodčí, diví se Petr Rada.Video: Sport.cz

Disciplinárka také zahájila řízení s plzeňským generálním ředitelem Adolfem Šádkem za pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování. Ukázal fanouškům Slavie vztyčený prostředníček, z domácí VIP tribuny na něj přiletělo několik lahví s vodou.

"Nevhodného gesta litujeme, tato vteřinová reakce se neměla stát. Nenávist a agresi v takové míře jsme ještě nezažili," uvedla Viktoria na svém twitteru. Poukázala tak na počínání domácích příznivců, kteří na hosty nejen po vyrovnávacím gólu Jeana-Davida Beauguela na konečných 1:1 házeli z hlediště různé předměty.

Šetření vypjatého duelu bude ještě pokračovat, dá se předpokládat, že další pokuty od komise dostane jak Slavia, tak Viktoria.

Výčet klubů, jež musí zaplatit za chování svých příznivců, je už teď každopádně dost široký. Vede Sparta s pokutou 120 tisíc korun za přerušení utkání s Baníkem. A další pořadí? Plzeň 110 tisíc (součet prohřešků v zápasech s Baníkem, Mladou Boleslaví a Slováckem), Slavia 60 tisíc (výtržnosti a poškození zařízení stadionu jak v Jablonci, tak v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové), Bohemians 50 tisíc (s Hradcem Králové), Baník Ostrava 40 tisíc (na Spartě).

Došlo i na druhou ligu. Zbrojovka Brno vyfasovala 80 tisíc korun (utkání proti Vyškovu) a Opava 10 tisíc (zápas s Příbramí).

Reklama

Související témata: