Hlavní obsah

Tuhý boj o Evropu. Bohemka se loni zachraňovala, nyní po 36 letech útočí na poháry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec ligové sezony české nejvyšší fotbalové soutěže se blíží. Zatímco o držiteli mistrovského titulu již bylo rozhodnuto, stále se svádí tuhý boj o čtvrté místo, které zaručuje kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Výchozí pozici mají značně lepší Bohemians, kteří mají na páté Slovácko náskok dvou bodů a do Evropy by se mohli podívat po dlouhých 36 letech. „Věřím, že si to Bohemka zaslouží i vzhledem k tomu, čím si za ta léta prošla,“ říká ve fotbalovém pořadu Přímák Jan Rajnoch, fotbalový expert a bývalý aktivní hráč.

Boj o čtvrté místo. Poperou se o něj Bohemians a Slovácko. Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Do konce ligy zbývá odehrát poslední kolo. Pražští Bohemians jsou pohárové Evropě skutečně blízko. „Trumfy má v rukou Bohemka. A to i vzhledem k euforii a letech trápení. Loni se totiž hrála baráž, letos poháry. Je to úžasná práce trenéra Veselého," říká s úsměvem Rajnoch, který shodou okolností v minulosti oblékal dres jak Bohemians, tak Slovácka. „Je to krásný pohled na tabulku," usmívá se.

„Bohemce bych to přál. I kdyby jim to mělo pomoct jen k tomu, že se zrekonstruuje Dolíček a měli by hezčí a moderní stadion, kde by v budoucnu mohli ty poháry hrát. Kdyby se tam teď probojovali, tak všichni ví, že by to v Ďolíčku nešlo," připomíná fotbalový expert Sport.cz Jiří Lizec stav proslulého stadionu, který ovšem nesplňuje kritéria pro mezinárodní soutěže. V určité části je totiž nebezpečné se vůbec pohybovat.

Fotbalový pořad Přímák s Janem Rajnochem a Jiřím Lizcem.Video: Sport.cz

Klub z Vršovic má náskok dvou bodů. V posledním kole se navíc představí v domácím utkání proti Olomouci, naopak Slovácko bude chtít ukořistit body na půdě Slavie. „Slovácko vypadá, že mele z posledního a mělo za sebou těžký duel se Spartou a teď jede na Slavii. Myslím si, že to Bohemians zvládnou," hodnotí duely Lizec.

„Svědík už na tiskové konference říkal, že nic nevzdávají. I kdyby se Evropa nepovedla, tak sezonu hodnotí úspěšně. Jsou ve fázi přerodu, kde jsou starší hráči a týmu nedávají to, co dávali třeba čtyřmi lety," tlumočí Lizec slova hlavního trenéra celku z Uherského Hradiště.

Sešívaným v posledním ligovém utkání už o nic nejde. Hosté pořadu Přímák si však nemyslí, že by se na souboj se Slováckem vykašlali. „Slavia si nemůže dovolit doma vypustit zápas. Hrají i o svojí budoucnost a o fanoušky, které je podporují. Nevěřím, že by něco vypustili," konstatuje Rajnoch. „Určitě nic nevypustí. Loučí se doma, budou se chtít fanouškům předvést. Nedokážu si představit, že by to před 18-19 tisíci lidmi nějak odchodili," souhlasí Lizec.

Reklama