Hlavní obsah

Tvrďák Neves zdrhnul z nosítek! Pastoor přitom myslel, že stopera vezou na hřbitov

Praha

Dvakrát během prvního poločasu utkání s Jabloncem opustili fotbalisté Slavie trávník na nosítkách. S rozdílnými následky. Zatímco mladý Pavel Vyhnal si zranil koleno a čeká ho vyšetření v nemocnici, stoper Fernando Neves odmítl po chvilce bezvědomí střídání a celý zápas dohrál. „Příkladný přístup. Přitom jsme si mysleli, že už ho vezou na hřbitov,“ ocenil svého obránce kouč Alex Pastoor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kdepak do nemocnice! Slávista Fernando Neves po ošetření utkání s Jabloncem dohrál.

Článek
Fotogalerie

Po zápase se mu točila hlava, takže odmítl svůj stav popsat. Jinak se zdá, že hrozivý střet s loktem jabloneckého Rossiho přečkal vcelku bez úhony.

Stoper Neves přitom padl k zemi a na chvíli dokonce ztratil vědomí. Jenže Kapverďan je velký tvrďák. Jakmile ho doktoři probrali k vědomí, naložili ho na nosítka a zamířili s ním přímo ke stanovišti sanitky. „Nando" ovšem z nosítek seskočil, vytrhl se klubovému doktorovi, včas překazil střídání náhradníka Čonky a hrál vesele dál...

„Fernando je dobrý příklad, jak se obětovat pro tým. Mysleli jsme si, že ho odvezou na hřbitov, ale pro něj nepřipadala v úvahu diskuse, že bychom měli střídat. Čonka už byl u čáry připravený, ale Neves rovnou z nosítek skočil na hřiště," ocenil svého hrdinu trenér Alex Pastoor.

Vyhnal rozšířil početnou marodku

Hůře dopadl Pavel Vyhnal, který nebyl schopný odejít po svých. „S Pavlem to nevypadá vůbec dobře. Zranil si koleno a musí do nemocnice na vyšetření," kabonil se kouč.

Slavia má početnou marodku a před sobotním derby na Spartě jí přibyly další šrámy. Místo Vyhnala musel naskočit na hřiště nedoléčený Boudjemaa.

„Ano, byl to risk. Nebylo v plánu, aby přišel na trávník tak brzy. Tři týdny Damien netrénoval, ale říkal, že se cítí dobře. Zvládl to, dal pár dobrých přihrávek, třeba Juhara poslal do gólové šance," našel Pastoor alespoň nějaké pozitivum na usmolené plichtě 0:0.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice