Hlavní obsah

Tvrdík se kaje, omluvil se Šmicrovi! Přehnal jsem to, přiznal šéf Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svár uhašen, vztahy mezi legendou fotbalové Slavie Vladimírem Šmicrem a klubovým šéfem Jaroslavem Tvrdíkem jsou znovu pevné. „Jak jsem Vláďu Šmicra veřejně napadl, tak teď se mu veřejně omlouvám," prohlásil Tvrdík na středeční tiskové konferenci v Edenu, kde Slavia představila charitativní projekty se souhrnným názvem Za hranice hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík

Článek

Šmicer před nedávným ligovým šlágrem Slavia - Plzeň dal v rozhovoru pro deník Sport najevo, že mu nesedí přílišná rotace základní sestavy červenobílých.

„Šmíco, mám k tobě neskutečný respekt. Je jen málo hráčů, kteří dokázali ve 131 letech Slavie více než ty. Nebudu s tebou polemizovat ani o tom, zda je pravda, co píšeš. Je ale smutné, kdy a kde jsou tvoje názory publikovány. Promiň, ale nevěřím, že by ti tohle prošlo v Liverpoolu," reagoval vzápětí Tvrdík na svém twitterovém účtu. Teď se za svoje slova vicemistrovi Evropy z roku 1996 omluvil.

„Moje reakce na Šmícovo vyjádření nebyla přiměřená, přehnal jsem to. Vážím si ho, kontaktoval jsem ho, věc jsme spolu probrali. Není mezi námi žádný problém," prohlásil předseda představenstva červenobílých.

K často propíranému tématu přílišných změn v základní jedenáctce Slavie uvedl, že stojí za kroky trenéra Jindřicha Trpišovského a jeho asistentů. „Ve Slavii jsou pět a půl roku, stejnou dobu tento model používají. Jindra byl opakovaně vyhlášen nejlepším českým trenérem, což souvisí i s rotací kádru. Ano, naši trenéři rotují o něco víc než jiní, ale změny nedělají za každou cenu. Vždycky je k nim logický důvod, většinou zdravotní. Prostě pokud někdo onemocní nebo se zraní, musí místo něj nastoupit jiný hráč," pronesl Tvrdík.

Reklama