Hlavní obsah

Velká inovace! Rozhodčí neuznal gól na základě videa z mobilu, odváděla ho policie

Něco takového tady ještě nebylo. Velká inovace. Ba přímo kreativní kousek. Něco zcela nevídaného předvedl fotbalový sudí Muhamad Farúk při utkání v Egyptě. Ale se zlou se potázal. Místní fotbalová asociace neměla pro novotu pochopení a rozhodčího potrestala. O co šlo? Sudí během utkání druhé ligy mezi týmy Suez a Al-Nasr neuznal gól na základě zhlédnutí videa na mobilním telefonu jednoho z diváků. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Al-Nasr v závěru pátečního utkání vstřelil vyrovnávací branku, domácí si ale stěžovali na předchozí hru rukou. Ve druhé egyptské lize není videorozhodčí, Farúk se tak rozhodl ověřit situaci nestandardním způsobem a po dlouhém zkoumání nakonec gól odvolal.

Suez po patnáctiminutovém přídavku zvítězil 3:1. Kvůli bouřlivým protestům hráčů a realizačního týmu Al-Nasru museli rozhodčí opustit hřiště v doprovodu policie.

Komise rozhodčích v čele s Portugalcem Vítorem Melem Pereirou, jenž v první polovině roku 2021 působil provizorně i jako šéf českých sudích a v Egyptě před časem nahradil Angličana Marka Clattenburga, zastavila činnost Farúkovi i jeho asistentům. Zatím na neurčito. Al-Nasr hodlá podle zahraničních médií podniknout právní kroky proti tomu, co se v utkání dělo.

Reklama