Hlavní obsah

Tvrdík vytáhl do války s agenty. Nenecháme se zastrašit, odpovídá Sport Invest

Aktualizováno

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík vytáhl do války s agenty. Na sociální síti uvedl, že představenstvo klubu se ve středu rozhodlo ukončit spolupráci s agenturou Sport Invest. Ta zastupuje například dvacetiletého záložníka Pavla Buchu, jenž v klubu z Edenu působí. Obě strany se nedávno neshodly na podmínkách nové smlouvy mladého hráče a nyní se zdá, že se Slavia rozhodla spor vyostřit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie.

Článek

Je jasné, že právě dění okolo mladého záložníka Buchy vyprovokovalo vedení Slavie k neobvyklému kroku. Obě strany se neshodly na podmínkách nové smlouvy pro hráče. Slavii vadil požadavek na výstupní klauzuli mladého hráče. Bez ní však odmítl fotbalista prodloužit kontrakt.

Tvrdík vše na sociální síti komentoval slovy o tom, že bude Slavia spolupracovat s agenturami a agenty, které respektují zájem klubu. Na tom není nic divného. Na druhou stranu by si ale měl uvědomit, že fotbalisté nespolupracují s agenturami jen tak pro nic za nic. Takže i Sport Invest chce pro své klienty jen to nejlepší.

Sport Invest: Nenecháme se ovlivnit

"Naše práce je primárně hájit zájmy hráčů, které zastupujeme. V rámci toho jsme ale vždy otevření diskusi a hledání řešení či kompromisu. Ze strany Slavie nám to však v tomto případě nebylo vůbec umožněno, protože zástupci klubu s námi nevedli dialog. I proto nás včerejší prohlášení Jaroslava Tvrdíka překvapilo. Můžeme však všechny naše sportovce ujistit, že se nenecháme ovlivnit a vždy budeme stát na jejich straně," stojí v prohlášení Sport Investu k celé kauze.

V sešívaném táboře má však rozhodnutí klubu podporu. Na sociální síti podpořil Tvrdíka i zástupce generálního ředitele Slavie pro marketing, obchod a komunikaci Tomáš Syrovátka.

Ideální pak samozřejmě je, že obě strany najdou společnou řeč a jsou spokojené. V tomto případě však má situace do ideálu daleko a Slavia teď vyhlásila Sport Investu válku. Tvrdík pak zveřejnil na sociální síti sebevědomé prohlášení, že v Edenu vše zvládnou bez nejmenších problémů. Na sociálních sítích se fanoušci ptali, jak hodlá vše řešit. Sport Invest zastupuje řadu fotbalistů, kteří ve Slavii působí a nejedná se jen o hráče prvoligového áčka, nýbrž i o nadějné juniory. Odpověď přišla od Syrovátky. "Buď přijdou hráči osobně, nebo vůbec," uvedl Syrovátka na dotaz, jak budou s hráči jednat.

Prohlášením Slavie je znepokojena Hráčská fotbalová unie (HFU). "Agentura Sport Invest patří do Asociace fotbalových agentů (AFA), se kterou má HFU mj. podepsané memorandum o vzájemné spolupráci," poukazuje předseda unie Tomáš Pešír, paradoxně bývalý hráč sešívaných.

"Pro HFU jsou vždy nejdůležitějším subjektem jednotliví hráči a připadá nám nepřípustné, aby jakýkoli klub nařizoval svým hráčům, se kterými agenty smí a nesmí spolupracovat. Apelujeme proto na vedení Slavie, aby své rozhodnutí přehodnotilo a nechalo výběr agentů čistě na samotných hráčích," vyzývá Pešír.

Reklama