Hlavní obsah

Účastník MS, další reprezentant a obránce z Lazia. Sparta pase po Priskeho známých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světový šampionát skončil, přestupní burza se roztáčí i na české scéně. Fotbalová Sparta se podle zákulisních informací zajímá hned o tři cizince. Záložník Awer Mabil z Cádizu se s Austrálií dokonce zúčastnil mistrovství světa v Kataru, střední záložník Kaan Kairinen z norského Lilleströmu zase reprezentuje Finsko. Trenér Brian Priske oba zná ze společného působení v dánském Midtjyllandu. Třetím sledovaným mužem je srbský levý obránce Dimitrije Kamenovič, který patří Laziu Řím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík ze Slavie Praha a Awer Mabil z Midtjyllandu během utkání 4. předkola Ligy mistrů v září 2020 v Praze.

Článek

Získat účastníka právě skončeného šampionátu v Kataru? Proč ne. Awer Mabil jako střídající hráč zasáhl do dvou úvodních zápasů Austrálie. Jako jihosúdánský uprchlík se narodil v Keni, fotbalově vyrůstal v australských mládežnických týmech.

Z prvoligového španělského Cádizu by měl zamířit na Letnou nejspíš na hostování s opcí. Po Portugalsku, Dánsku, Turecku a Španělsku by v jeho případě šlo o pátou štaci v Evropě.

Kouč Brian Priske Australana dobře zná z Midtjyllandu. Stejně tak i Kaana Kairinena. Sparta už se podle norských médií na příchodu finského reprezentanta dohodla, od přestupu do Prahy ho prý dělí jen zdravotní prohlídka. Sedminásobný finský reprezentant by se stal první zimní posilou třetího týmu nejvyšší soutěže.

Kromě Lilleströmu hrál třiadvacetiletý střední záložník a sedminásobný finský reprezentant ještě v Interu Turku, HJK Helsinky nebo právě Midtjyllandu.

Zákulisní spekulace pak zmiňují také třetího hráče, kterým je srbský levý bek Dimitrije Kamenovič. Srbský reprezentant do 21 let přestoupil minulé léto z klubu Čukarički do Lazia Řím za 3 miliony eur, nedokázal se tam však prosadit do sestavy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články