Hlavní obsah

Ukázal jsem odolnost, radoval se Birmančevič po dvou gólech v Ďolíčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První poločas měl na draka, ve druhém byl za hrdinu. Fotbalový křídelník Veljko Birmančevič strhnul pro Spartu dvěma góly po změně stran derby na Bohemians, Letenští vyhráli v Ďolíčku 3:1. „Myslím, že ve druhém poločase se ukázala moje mentalita a odolnost,“ radoval se Birmančevič.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Křídlo Sparty Birmančevič se raduje z branky na 2:1 v zápase s Bohemians

Článek

S kdekým by tři neproměněné šance v první půli zacloumaly, se srbským driblérem ani náhodou. V 5. minutě ve vyložené příležitosti trefil míč nešťastně kolenem. Ve druhé minutě nastavení první půle byl v další velmi výhodné pozici, ale jeho pokus vytěsnil Lukáš Soukup na roh, ze kterého hosté vyrovnali na 1:1. A hned vzápětí Birmančevič na Soukupa znovu nevyzrál.

Ale po pauze? Ve 48. minutě mu míč před hranicí vápna naservíroval Jan Kuchta a Birmančevič gólmana Bohemians obstřelil. V 74. minutě dorazil skákavý míč do sítě po závaru. „Mám vítěznou mentalitu, vždy chci vyhrát. I když mi to tolik nejde, snažím sám sebe vyhecovat k ještě lepšímu výkonu, vytvořit na sebe tlak, dostat se do šancí a z nich skórovat,“ vykládal Birmančevič.

„Někdy šance nedáte, ale to jsem se snažil změnit. Nakonec z toho byly dva góly. Snažím se být na sebe vždy přísný, postupně zlepšovat svůj výkon, dostávat se do šancí a dávat góly,“ dodal šestadvacetiletý hráč.

Počtvrté vstřelil za Spartu v jednom utkání dva góly. Stejně jako v duelech proti Slovácku, Zlínu a Arisu Limassol hattricku nedosáhl. „Nemyslel jsem na něj. Když do toho ale dáte všechno, šance přijdou. Možná hattrick přijde příště. Proč ne?“ podotkl Birmančevič.

Pro Spartu je velmi důležitým a platným hráčem, se dvanácti góly a devíti asistencemi je momentálně nejproduktivnějším hráčem ligy. Ostatně Letenští už na něj v průběhu jara uplatnili opci, vykoupili ho z Toulouse a podepsali s ním víceletou smlouvu.

Birmančevič si svůj význam uvědomuje, neschovává se. „Mentalita je u mě na prvním místě. Přístup je úplný základ. To jsem ukázal ve všech klubech, kde jsem byl. Nikdy se nevzdávám. Vím, že tým očekává moje góly. Chci mu ale zároveň dát i vášeň, ukázat, jak bojuji. Chci, aby mě mohli ostatní následovat. Sám si říkám, že na mně leží odpovědnost. Vůči trenérům, fanouškům, mladším spoluhráčům,“ zmínil Birmančevič.

Reklama