Hlavní obsah

Krev a prasečí hlava u stadionu. Hněv fandů v Olomouci sílí. Mafiánské praktiky, reaguje klub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zloba olomouckých fanoušků se posouvá na novou úroveň, kterou se už zabývají i policisté. Nespokojení fotbaloví příznivci v sobotu pocákali zdi Androva stadionu krví a před vstup naaranžovali uříznuté prasečí hlavy. „Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou skutku, který připomíná snad jen praktiky nejhorších mafiánů,“ reaguje na klubovém webu předseda představenstva Sigmy Petr Konečný.

Foto: Olomoucký Report

Předminulý týden někdo polepil Andrův stadion v Olomouci

Článek

Olomoučtí fanoušci se proti vedení klubu bouří už několik týdnů. Stalo se už pravidlem, že poslední domácí zápasy provází protesty. Na tribunách i ve městě, kde se objevují transparenty, billboardy a plakáty.

Další s heslem „Prasata z velení, vzdejte se velení“ a podobiznou sportovního ředitele Ladislava Mináře se den před nedělním ligovým utkáním proti Jablonci vyskytly přilepené na Andrově stadionu. Ultras tentokrát pocákali plakáty červenou barvou.

„Naši hráči ani náš klub se nenechají zastrašit! Incident řeší Policie ČR, ve kterou mám plnou důvěru, a věřím, že brzy přijde s výsledky svých zjištění. My se soustředíme na fotbal,“ vzkázal přes klubový web předseda představenstva Konečný.

Právě na něj, Mináře, místopředsedu představenstva Jiřího Ficnera a člena dozorčí rady Martina Majora si fanoušci stěžují nejvíce.

Vedení vytýkají hospodaření nebo to, jak zachází s majetkem či některými legendami. „Myslím, že Sigma dlouhodobě není vedená správně. Je tam něco zkaženého,“ řekl nedávno v pořadu Přímák na Sport.cz i bývalý reprezentant Jan Rajnoch, jenž v Olomouci hrával.

Klub vydává stanoviska, šermuje se žalobami. Sigmě se na hřišti nedaří, na jaře už měnila trenéra a propadá se tabulkou. Atmosféra houstne.

Fanoušci mezitím kromě prasečí revolty plánují protest i přímo v nedělním utkání proti Jablonci.

„Všechny fans na stadionu žádáme, přidejte se k nám! Přijďte v neděli na Andrák, poté s námi opusťte v 19. minutě na symbolických 5 minut tribuny a setrvejte v útrobách stadionu,“ vyzývá Ultras Sigma v prohlášení. Žádá rezignaci současného vedení, hledání nového silného partnera nebo větší angažovanost lokálních politiků o chod klubu.

Třaskavá situace v Sigmě. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Nemohu se ubránit dojmu, že jde o cílenou snahu rozhodit náš klub v posledních kolech základní části sezony,“ vyhlásil Konečný. „My se ale nyní pevně koncentrujeme na nedělní utkání s Jabloncem. Chci požádat naše fanoušky, aby nás přišli v co největším počtu podpořit v klíčovém utkání před tím, než vyzveme Slavii a Spartu.“

Je otázka, kolik diváků v neděli skutečně dorazí do ochozů. A ještě zajímavější bude sledovat, kolik z nich tribuny v první půli zase opustí.

Reklama