Hlavní obsah

Úleva, fotbal chce restartovat ligu hned o víkendu

Praha
Aktualizováno

Ligová fotbalová asociace vítá rozhodnutí vlády, která schválila obnovení profesionálních soutěží v přísném režimu. LFA společně s členskými kluby dělá maximum, aby se již o nadcházejícím víkendu mohla rozehrát nejvyšší fotbalová soutěž. Detailně se bude situací zabývat ligový výbor na svém úterním zasedání. LFA řídí také druhou ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva): Adriel Ba Loua, David Limberský, Jan Kopic, Zdeněk Ondrášek a Miroslav Káčer oslavují gól na 1:0 během utkání na hřišti Bohemians 1905.

Článek

Apelovali na vládu, psali i premiérovi. Fotbal se teď spolu s dalšími profesionálními sporty dočkal zelené k obnovení sezony.

Restart profesionálních soutěží je blízko, avizuje Ligová fotbalová asociace. "Vítáme rozhodnutí vlády, které umožňuje profesionálním sportovcům v rámci tréninkové činnosti užívat i vnitřní prostory sportovišť. Stejně tak kvitujeme možnost obnovení profesionálních soutěží," uvádí LFA ve svém prohlášení.

Asociace avizuje, že jednání v tomto směru s Národní sportovní agenturou i ministerstvem zdravotnictví budou i nadále pokračovat. LFA společně s členskými kluby dělá maximum, aby se již o nadcházejícím víkendu mohla rozehrát nejvyšší fotbalová soutěž.

„Jménem celého profesionálního fotbalu bych chtěl poděkovat všem, kteří se na postupném obnovení soutěží podílejí. Profesionální fotbal byl nejen díky pravidelnému testování, ale i plnění řady dalších hygienických opatření od začátku epidemie nejdál v rámci sportovního prostředí v Česku," poukazuje Dušan Svoboda, první muž LFA.

„Kluby plnily velmi přísné podmínky po mnoho měsíců, a proto jsme přesvědčeni, že budeme schopni splnit i hygienické podmínky, které budou ministerstvem zdravotnictví stanoveny nyní," dodává Svoboda.

Detailně se bude situací zabývat ligový výbor na svém úterním zasedání.

Reklama