Hlavní obsah

Úleva pro Spartu. Nejlepší střelec ligy je zpět a připraven na Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř měsíc chyběl Spartě slovenský křídelník Lukáš Haraslín, se sedmi góly stále nejlepší střelec fotbalové Fortuna ligy. V sobotu se při výhře 2:0 proti Bohemians dostal na trávník na závěrečných přibližně deset minut. Podle trenéra Briana Priskeho by mohl naskočil od první minuty klidně už ve čtvrtek na půdě Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek

Archivní snímek Lukáše Haraslína

Článek

Haraslín nedohrál 8. října duel v Hradci Králové, následně vinou přetrvávajících problémů s lýtkovým svalem předčasně opustil reprezentační sraz. V sobotu se objevil na soupisce proti Bohemians a nakonec ho Priske i poslal do hry.

„Samozřejmě jsem šťastný, že je zpět,“ pravil stručně a jasně Priske. Pro Spartu byl Haraslín před svým zraněním klíčovým hráčem. I přes několikatýdenní absenci je před nedělními duely se sedmi góly nejlepším střelcem Fortuna ligy.

Na levém křídle ho často zastoupili Veljko Birmančevič či Jakub Pešek. Jenže pokud měl Haraslín formu, byl takřka nezastavitelný. Logicky se stal oblíbencem tribun. „Lukáš Haraslín, Lukáš Haraslín,“ skandovala opakovaně Letná, když slovenský záložník kopal v závěru utkání s Bohemians roh.

Nabízí se však otázka, na jak velkou zátěž je po návratu aktuálně připravený. Ano, bude k dispozici pro další utkání ve čtvrtek na Glasgow i v sobotu na Baníku,“ nastínil Priske.

Spartu totiž čeká veledůležité utkání v Evropské lize na půdě Rangers a následně neméně složité střetnutí v Ostravě. Haraslín by se jistě hodil, a to nejen, co se týče rotace sestavy, ale také jako hráč, který už několikrát dokázal, že umí rozhodovat zápasy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.