Hlavní obsah

Priske: Nečekáme, že se někdo složí, protože přijel na Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydřené vítězství, přiznává trenér fotbalové Sparty Brian Priske po domácím ligovém triumfu 2:0 nad Bohemians. Ví, že proti Letenským se chce tradičně každý vytáhnout. Tří bodů si tedy váží, i když herní výkon nebyl, zejména v první půli, opět optimální.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske oslavuje vítězství 2:0 během utkání 14. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905

Článek

Myslíte si, že je Sparta v lehkém herním útlumu?

Souhlasím, že v zápasech v Mladé Boleslavi a při středečním poháru nebyla Sparta taková, jakou chceme a očekáváme. Dnes to platilo jen prvních 45 minut. Musíte se podívat také na to, že se bavíme o duelech v jednom týdnu, což je příliš krátké období, abychom dělali nějaký trend. Sezona má mnoho utkání a není možné, že všechno bude hladce plynout a každého přejedeme. Uvědomme si, proti komu jsme hráli, kam se Bohemians probojovali v minulé sezoně, jak trápí ostatní soupeře.

O to důležitější triumf máte za sebou?

Chceme být na vyšší úrovni, ale pro mě je důležité, jak se tým postavil ke stavu 0:0 v poločase. Potřebujete vítězit, když věci nejdou tak, jak chcete. Proto jsem šťastný, jak hráči zvládli druhou půli. Sparta se nesmí vzdávat, musí ukázat vítěznou mentalitu, a když se nedaří, porvat se o vítězství. Proti Bohemians to nikdy není jednoduché. Jejich vysoký presink nám dělal problémy. O půli jsme udělali změny a myslím, že se to podařilo. Po změně stran jsme byli lepší a ukázali vítěznou mentalitu.

Opět bylo hodně emocí na trávníku i mezi lavičkami, čekal jste takto vyhrocený zápas?

Samozřejmě, hráli jsme proti Bohemians. Každý ví, že jde o malé pražské derby. Obecně, každý, kdo se s námi potkává, chce získat tři body. Věděli jsme, že soupeř přijede bojovat, porvat se o dobrý výsledek. Takové zápasy proti Bohemians jsou. My nečekáme, že se někdo složí z toho, že přijede na Letnou, že nám tady roztáhne červený koberec a pogratuluje k výhře. Spíše to chci obrátit směrem k nám, musíme se soustředit na sebe, v první půli jsme nepředvedli standard, jaký od sebe očekáváme.

Penaltu si vzal Veljko Birmančevič, překvapilo vás to?

Je jedním z členů skupiny určených hráčů, kterou sestavil Luboš Loučka. Je mezi nimi i Jan Kuchta. Birmančevič si vzal míč a těší mě, jak situaci zvládl.

Jak moc vám stále chybí kapitán Ladislav Krejčí?

Ano, každý zraněný hráč chybí, tentokrát je to Láďa, ale stejně tak Matěj Ryneš. Nejde o situaci, se kterou bychom byli spokojeni. Všichni víme o kvalitách Ládi, víme, co pro nás znamená, fotbalový život však pokračuje, jinak o tom mluvit nejde.

Reklama