Hlavní obsah

Úspěšný Svědíkův víkend. Tři body s Teplicemi, Velkou pardubickou vyhrál jeho favorit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou mimořádně úspěšný víkend. Trenér Martin Svědík přivedl v sobotu fotbalisty Slovácka k vítězství v ligovém utkání nad Teplicemi (2:0) a druhý den si užil jako milovník koňských dostihů přímo v hledišti Velkou pardubickou. O to víc, že v ní triumfoval jeho favorit Jan Faltejsek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

V domácím duelu s Teplicemi viděl Svědík tři rozhodující momenty. „Důležité bylo, že náš brankář Heča vychytal na začátku utkání v tutovce Filu. To bylo nesmírně důležité pro psychiku našeho mužstva. A pak bylo samozřejmě pro další vývoj střetnutí klíčové vyloučení hostujícího Marečka,“ připomněl 25. minutu, v níž obránce Severočechů nedovoleně zastavil hradišťského Jurošku, který by jinak už postupoval sám na branku.

Zatímco do přestávky fotbalisté Slovácka přesilovku ještě nevyužili, hned zkraje druhé půle vstřelili vedoucí gól. „To byl třetí rozdílový okamžik. Od té doby jsme měli zápas pod kontrolou,“ liboval si Svědík.

Byl rád, že se jeho tým rehabilitoval za poslední čtyři nepovedené duely. „Počítám do toho samozřejmě vyřazení z poháru Duklou i ligové utkání s Karvinou, v němž jsme sice bodovali naplno, avšak výkon nebyl zdaleka podle našich představ,“ vysvětlil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Svědík prozradil, že tentokrát vsadil na fotbalisty, kteří se příliš často v základní sestavě neobjevují. Od začátku tudíž nastoupili Sinjavskij, Juroška či Cicilia, naopak veterán Petržela naskočil až v průběhu.

„Někteří kluci totiž nemají momentálně stoprocentní formu. Milan Petržela se k tomu postavil skvěle. I z lavičky žil s mužstvem. Hráli ti, u nichž jsem čekal, že budou hladoví po úspěchu. Vyplatilo se. Vítězstvím jsme zlomili špatnou sérii a posílili si sebevědomí,“ netajil radost z tříbodového zisku.

Prozradil, že v týdnu před zápasem vyměnil metodu biče spíš za pověstný cukr. „Viděl jsem, jak se někteří hráči sami trápí kvůli tomu, že se jim nedaří. Takže jsem na ně nekřičel. Nemělo by to smysl. A já ani nejsem takový typ trenéra, byť to tak někdy během utkání možná vypadá,“ usmál se Svědík.

Jako rodilý Pardubičák se v neděli vydal v dobré náladě na tradiční dostihy. „Přicházím do areálu vždycky už v devět ráno. Vsadím si, avšak žádné horentní sumy. Spíš jen tak ze srandy. Pokaždé si tady psychicky odpočnu. Zvlášť když člověk cítí vůni svařáku,“ vtipkoval.

Ve startovním poli víkendové Velké pardubické měl dva oblíbence. Jedním z nich byl Jan Faltejsek, který s valachem Sacamirem doběhl první. „Moc to Honzovi přeju,“ tvrdí Svědík.

Fandil i Jaroslavu Myškovi, který nepatřil k největším favoritům. Prestižní závod dokončil na pátém místě.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.