Hlavní obsah

Útočníci mohou rozhodovat šlágr. Beauguel je pro Plzeň důležitější než Sor pro Slavii, soudí bývalý střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou úplně jiní. Plzeňský Jean-David Beauguel se opírá o hřmotnou postavu, vypadá jako věž, umí se prosadit silou a důrazem, výtečně kryje balon. Slávista Yira Sor je ďábelsky rychlý, hbitý, mrštný, ale i v plném fofru zdatně ovládá balon. Ani jednoho nemají obránci rádi. Právě útočníci mohou nedělní fotbalový šlágr mezi Plzní a Slavií rozčísnout, určitě se na ně bude spoléhat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu.

Článek

„Na oba se hezky kouká," oceňuje bývalý ligový střelec Radim Holub. „Je těžké říct, kdo je pro svůj tým důležitější, ale momentálně asi Beauguel pro Plzeň. Ta často vyhrává jen o gól, navíc on je platný i při obranných standardních situacích," přemítá někdejší útočník Hradce Králové, Jablonce, Sparty či Mladé Boleslavi.

Francouzský habán vstřelil v probíhající sezoně už dvanáct ligových gólů, navíc je v nejvyšší české soutěži daleko víc etablovaný. Sor se trefil třikrát, jenže všechny trefy zaznamenal na podzim ještě v Baníku Ostrava, za Slavii se v lize ještě neprosadil.

Šlágr kola budou pískat polští sudí. Musíme si dát pozor na zbytečné řeči i fauly, vědí slávistéVideo: Sport.cz

Naopak řádí v Konferenční lize, kde vstřelil ve čtyřech zápasech pět branek a na další dvě nahrál. „Až jsem se musel smát. Ale chudáci obránci, hodil si to kolem nich a frnknul jim, to nejde hlídat. Má neskutečnou rychlost a ještě dokáže zakončit," pozoruje Holub.

Zatímco na evropské scéně mu vyhovuje mnohdy volnější přístup soupeřů a dostává se mu více prostoru, české týmy proti Slavii prakticky vždy poctivě a precizně brání. „Moc prostoru pro své náběhy nemá," všímá si Holub. Beauguelovi fyzicky náročná soutěž sedí.

Bývalý útočník predikuje, že moc branek nepadne. Očekává, že Beauguel i Sor se budou těžko prosazovat, ostatně Západočeši a sešívaní inkasují nejméně gólů v celé lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yira Sor ze Slavie.

„Plzeň má propracovanou defenzivu, nenechá Sora rozběhnout. Před stopery je Kalvach, který ví, kde se má pohybovat," rozebírá autor sedmasedmdesáti ligových branek. „Slavia disponuje vyváženými řadami a v defenzivě má Holeše, který má strašnou sílu v soubojích, je rychlostně vybavený a teď má formu," soudí Holub, jenž tipuje výhru Plzně 1:0.

Reklama