Hlavní obsah

Už je načase začít bodovat. Nejlíp hned se Spartou, plánuje hradišťský záložník Juroška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém ligovém kole sice v krajském derby ve Zlíně otevřel skóre, avšak fotbalisté Slovácka nakonec i kvůli Daníčkově vyloučení 1:2 padli a připsali si tak po domácím nezdaru s Pardubicemi už druhou porážku v řadě. Ofenzivního záložníka Pavla Jurošku mrzí, že Hradišťští nevstoupili do jarní části první ligy zdaleka podle představ.

Foto: 1. FC Slovácko

Záložník fotbalistů Slovácka Pavel Juroška věří, že jeho tým začne co nejdřív bodovat.

Článek

„Ve Zlíně jsme začali nejlíp, jak jsme mohli. Pak jsme ovšem od aktivní hry bohužel ustoupili. Měla na to zcela jistě vliv i udělená červená karta. Prohra v prestižním duelu nás hrozně mrzí. Vždyť do Zlína dorazilo hodně našich fandů a my jsme je vůbec nepotěšili,“ lituje pro klubový web Juroška.

Věří, že na třetí pokus už jeho tým zabere. Jenže Slovácko bude v dalším ligovém střetnutí hostit v neděli od 18 h mistrovskou Spartu. Lídr nejvyšší soutěže se ve čtvrtečním večeru blýskl výhrou 4:1 a postupem přes turecký Galatasaray Istanbul do osmifinále Evropské ligy.

„Čeká nás mimořádně náročný zápas. Sparťané učinili v poslední době pod trenérem Priskem obrovský výkonnostní progres. Střílejí hodně gólů. Je to mužstvo aktuálně s nejlepší sportovní formou v lize,“ je si jistý.

Přesto Juroška neskládá dopředu zbraně. „Přijde určitě spousta lidí, bude se hrát ve výtečné atmosféře. Každý soupeř je hratelný. Už jsme před našimi příznivci několikrát prokázali, že umíme obrat i špičková ligová mužstva,“ připomněl.

Nedělá si velké naděje, že by sparťanští fotbalisté mohli už cítit kvůli náročnému programu únavu. „Disponují širokým kádrem, každou pozici v sestavě mají zdvojenou. Ale třeba nás trochu podcení,“ usmál se Juroška.

Loni v dubnu remizovali fotbalisté Slovácka v domácím ligovém utkání se Spartou 1:1. Juroška byl nejprve označen za autora branky Slovácka, avšak poté sudí upřesnili, že šlo o vlastní gól tehdejšího brankáře Pražanů Kováře. „Mrzelo mě to. Třeba si to vynahradím v neděli,“ uvítal by.

Neustále si láme hlavu, proč jeho mužstvo nezískalo po vydařené zimní přípravě ještě ani jeden jarní ligový bod. „Asi jsme nebyli v úvodních dvou utkáních tak hladoví, jak by bylo třeba. Musíme se víc tlačit do koncovky. A potřebujeme taky trochu štěstíčka. Už je načase začít bodovat. Nejlíp hned se Spartou,“ ví Juroška dobře.

Jenže Slovácko má značné problémy se složením týmu. S největší pravděpodobností bude opět postrádat zraněného kapitána Kadlece a kvůli dvouzápasovému trestu za vyloučení ve Zlíně nenastoupí ani další stoper Daníček. Vykartovaný je krajní bek Reinberk. Premiéru v nejvyšší soutěži by si tak mohl ve středu obranné formace odbýt po boku zkušeného Hofmanna mladý Holásek z třetiligového béčka, který s prvním mužstvem trénuje.

„Zvažujeme i další varianty. Vzhledem k našim problémům se od nás asi moc nečeká, což by mohla být naše výhoda. Pokusíme se toho využít a favorita pořádně potrápit,“ plánuje hradišťský asistent Jan Palinek.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.