Hlavní obsah

Už jsem to klukům dlužil, okomentoval příbramský hrdina dva góly Dukle

V úvodu sezóny hledal příbramský záložník Tomáš Pilík svou formu z minulých let a patřil k nejkritizovanějším fotbalistům středočeského klubu. V posledních zápasech však šly jeho výkony nahoru, což potvrdil dvěma góly do sítě pražské Dukly. Ty ve 13. ligovém kole Příbrami přinesly vítězství 3:1 a novou naději na záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský záložník Tomáš Pilík (vlevo) na ilustračním snímku s Michalem Frydrychem ze Slavie.

Článek

"Týmu jsme to dlužil, protože předtím ode mě některé zápasy nebyly dobré," řekl po utkání novinářům Pilík, který také asistoval u prvního gólu Patrika Brandnera. "Statisticky jsme už měl jeden lepší zápas (hattrick v září 2015), ale určitě dnešní duel řadím k těm lepším v mé kariéře," dodal.

Pro Příbram šlo o teprve druhou výhru z posledních 21 ligových duelů. Se šesti body je však stále na posledních místě a ztrácí pět bodů na místa záchrany. "V naší situaci to nic moc neřeší, ale už jsme výhru potřebovali, aby nám to před reprezentační pauzou uvolnilo hlavy. Uvidíme, jak nám to pomůže, ale doufám, že ano. Musíme se snažit na podzim uhrát ještě co nejvíce bodů, abychom měli na jaře šanci o záchranu zabojovat," uvědomuje si Pilík.

Výraznou úlevu však necítí. "Ulevilo by se mi, kdybychom po 30. kole byli alespoň čtrnáctí. Dnes je to jen krůček a malý kousíček naděje," upozornil sedmadvacetiletý středopolař.

Připustil rovněž, že výhra nad Duklou se rodila s obtížemi. "Sice jsme brzo srovnali, ale Dukla tam měla další vyložené šance. Kdyby něco proměnila, tak by to bylo asi složité. Přežili jsme to a pak se mi to povedlo dvakrát trefit. Ale suverénní to nebylo," hodnotil Pilík.

Ocenil, jak obstál teprve osmnáctiletý Roman Květ, který nastoupil k vůbec prvnímu ligovému utkání. "Klobouk dolu před Kvěťákem, jak to zvládnul. Skočil tam rovnou z dorostu a odehrál to velmi slušně," chválil Pilík spoluhráče ze středu zálohy.

Reklama

Související témata: