Hlavní obsah

Úžasný podzim, ale už se potřebujeme vyspat. Priske je pyšný a šťastný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silou vůle domácí tvrz uhájili. Fotbalisté pražské Sparty hráli prakticky celý zápas s Teplicemi o deseti, v oslabení také brzy inkasovali. Nakonec však na Letné vyhráli i 10. zápas v ligovém ročníku a s 30 z celkových 50 bodů jsou doma nejlepším týmem soutěže. „Viděl jsem tým, který bojoval. Nakonec jsme odměněni. Jsem pyšný a šťastný. Zasloužili jsme si vyhrát,“ ujišťuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske po utkání 19. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - FK Teplice, hrané 17. prosince 2023 v Praze.

Článek

Máte tři body, ale vstup do utkání jste měli velmi špatný.

Hrát v deseti 95 minut proti těžkému soupeři byl pro hráče opravdu těžký úkol. Snažili jsme se dominovat, i když jsme měli o hráče méně. Samozřejmě to nebylo lehké. Nakonec jsme vyhráli zápas díky mentalitě a individuální kvalitě hráčů. Hrát v deseti je pokaždé těžké, když ale uspějete, udělá vám to ještě větší radost.

Podzim tedy pro Spartu úspěšně skončil. Co byste za půlrok vyzdvihl?

Hlavní je, že hráči posouvají hru na další level. Ofenzivně i defenzivně. Kvalita je vysoká posledních 31 zápasů. To je hlavní důvod. A fyzicky jsme ve velmi dobré kondici. Bylo nám před sezonou jasné, že pokud chceme znovu vyhrát titul a poměřovat se v Evropě, musíme způsob hry posunout na vyšší úroveň. Myslím, že se na to hráči úžasně adaptovali.

Takže jste spokojený?

O tom není pochyb. Jsem velmi spokojený, jak hráči i realizační tým pracují. Padesát bodů v lize, deset těžkých zápasů v Evropě. Kodaň, Záhřeb, šest těžkých zápasů ve skupině a dva pohárové duely mezi tím. Jsem na hráče velmi pyšný.

V pondělí se losuje Evropská liga. Koho byste si přál?

Je mi to jedno. Počkám si a uvidím.

Nemrzí vás vlastně, že fotbalový rok končí?

Kdepak. Už se potřebuju vyspat, stejně jako hráči. Zakončili jsme rok perfektně. Chci říct tři věci, které přispěly k našemu úspěchu. Máme nejlepší hřiště v zemi a vůbec nejlepší stadion. Je to nejlepší trávník v zemi. I v prosinci na něm můžeme hrát náš fotbal. Pak chci vyzdvihnout fanoušky. Po celý rok jsou neuvěřitelní. Na Kypr jich cestovalo 650. Třetím důvodem je kabina. Hráči i realizační tým jsou jedna soudržná jednotka. Výsledkem všech faktorů je, že i když hrajeme celých 90 minut v deseti, tlačíme a jdeme po vítězství. Pak někdy dostanete víc, než si zasloužíte. Jsem hrdý, že mohu být součástí toho všeho.

Fanoušci, hráči či trenér Priske účinkují ve spotu fotbalové SpartyVideo: AC Sparta Praha

Jaké změny v mužstvu lze přes zimu očekávat?

Nemůžu být konkrétní. Rozhodně se ale změny dají čekat. Okno se otevírá po pěti měsících. Změny budou dovnitř i ven. Je logické, že přijdou.

Přirostl vám klub za rok 2023 víc k srdci?

Osmnáct měsíců ve Spartě a v Česku dalece předčilo mé očekávání. Jistě, mám dobré vzpomínky i na domov a na předchozí kluby, kde jsem působil. Angažmá v Praze je pro mě speciální. Je to jiná země, jiná kultura, a přesto jsme úspěšní. S tou vírou jsem přicházel, všechno ale předčilo má očekávání. Cítím lásku a podporu fanoušků. Je to neuvěřitelné. Jsem vděčný za každou sekundu tady. Za široký okruh lidí, s kterými pracuju.

Kdo získá titul v první fotbalové lize v sezoně 2023/24?
Sparta
85,9 %
Slavia
12,7 %
Plzeň
0,8 %
Někdo jiný
0,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1173 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.