Hlavní obsah

Uzávěrka přestupů se týká i Edenu, Takács jde ze Slavie do Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Také v Edenu je před uzávěrkou přestupů živo. Pětadvacetiletý defenzivní univerzál Ladislav Takács stráví jaro na hostování z fotbalové Slavie s opcí v Baníku Ostrava. Potká se tam se záložníkem Ubongem Ekpaiem, který v Baníku rovněž hostuje s opcí do konce sezony. Talentovaný střední obránce Filip Prebsl pak míří na rok a půl dlouhé hostování bez opce do Slovanu Liberec. Slavia si ho může v každém přestupním období stáhnout zpět. Sešívané naopak posílí osmnáctiletý útočník Daniel Šmiga z Baníku Ostrava. Nastupovat bude za B-tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács v dresu Slavie Praha.

Článek

Jednoho mladíka získali, dva hráče poskytli ligové konkurenci na hostování. V Edenu je před uzávěrkou přestupů hodně rušno.

Defenzivní univerzál Ladislav Takács je zkušený borec. „Laca trápily během podzimu zdravotní problémy, proto měl těžké se naplno probojovat do užšího kádru. I tak ale v zápasech, ve kterých za Slavii nastoupil, potvrdil, že má kvalitu. Přejeme mu na hostování hodně štěstí," říká sportovní ředitel Jiří Bílek na klubovém webu Slavie.

Baník má úspěšný den. Dopoledne již získal z Plzně na hostování záložníka Dominika Janoška. Teď jako poslední zimní posilu uvádí Takácse, který byl v sezoně limitován zraněním kolena.

„Ale nyní už je v závěrečné fázi rekonvalescence a jsou všechny předpoklady, že brzy naskočí zpět do tréninkového procesu. Je to hráč, který byl platným článkem sestavy Slavie v době její velké dominance, hrál těžká pohárová utkání včetně Ligy mistrů a na to, že má teprve pětadvacet let, působí v nejvyšší soutěži už devátou sezonu a na svůj věk je velmi zkušený. Je navíc stejně dobře využitelný jako stoper i jako defenzivní střední záložník," poukazuje sportovní ředitel Alois Grussmann.

Talentovaný stoper Filip Prebsl odešel ze Slavie na hostování do Slovanu Liberec.

„Věříme, že Filip se na hostování v Liberci prosadí a naváže na spolupráci s trenérem Kozlem z reprezentace. Během zimní přípravy svými výkony rozhodně zaujal, takže mu přejeme, aby na prvoligové scéně uplatnil svůj potenciál a nabral zkušenosti, které v budoucnu zúročí opět v našem dresu. Důležité je pro něj především pevné zdraví," poukazuje Jiří Bílek.

Osmnáctiletý stoper, který na podzim úspěšně hostoval ve Vlašimi, se na zimní soustředění vrátil do Slavie a absolvoval tréninkový kemp sešívaných v portugalském Algarve. V 61. minutě nastoupil i v generálce proti Baníku Ostrava, ale po čtvrthodině musel znovu střídat, jelikož si nešťastně poranil kotník. V Liberci bude na rok a půl dlouhém hostování sbírat první ligové zkušenosti, Slavia si mladého obránce může v každém dalším přestupním období může stáhnout zpět.

Třetí novinkou v Edenu je perspektivní posila Daniel Šmiga z Baníku Ostrava. Nastupovat bude za B-tým. Mládežnický reprezentant podepsal se Slavií smlouvu do 30. června 2026.

Osmnáctiletý útočník už část zimní přípravy v béčku dle dohody obou klubů absolvoval, nyní je jeho příchod dotažený po formální a administrativní stránce a stává se tak definitivně členem červenobílých.

„Myslím si, že mou předností je technika a střelba. V poslední době jsem zapracoval i na rychlosti. Budu se snažit co nejrychleji zabydlet a aklimatizovat. Budu se snažit mít dobré výsledky v B-týmu a pokud všechno půjde dobře, tak se posouvat výš," plánuje Šmiga, člen národního týmu do osmnácti let.

Reklama