Hlavní obsah

V bráně kouzlil, kouč ho velebil, přesto Boháč říká: Radši bych vyhrál 4:3

Praha

Pyšní se čistým štítem proti Liberci i Opavě, třetí podzimní nula u Botiče ho však hřeje bezpochyby nejvíc. Marek Boháč se na ligový souboj proti Zlínu vyspal báječně, hlavně díky němu fotbalisté Pardubic uhájili ve vršovickém azylu neporazitelnost.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jakub Janetzký ze Zlína v příležitosti před brankářem Pardubic Markem Boháčem.

Článek

„Jsem samozřejmě rád, že jsem v pár situacích klukům pomohl a mám taky zásluhu na bodu. Radši bych ale vyhrál 4:3 a měl všechny tři," utrousil po remíze 0:0 brankář Východočechů, jenž ze svého repertoáru vytáhl několik skvělých zákroků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Pardubic Marek Boháč kryje příležitost, kterou měl Youba Dramé ze Zlína (druhý zleva).

Proti Páníkově partě ukázal mrštné nohy, třeba v první půli proti střele Jawa, který na něj postupoval z levé strany. „Pro mě asi nejtěžší zákrok v zápase. Střelu jsem chytil levačkou, ale cítil jsem, že jsem ji měl trochu ve vzduchu. Naštěstí nebyla tolik, aby balon projel pod ní," oddechl si.

„Markovi musíme poděkovat, že máme vůbec bod. Chytil čtyři gólovky. Podržel nás," chrlil komplimenty na adresu 32letého gólmana pardubický trenér Jaroslav Novotný. Jeho svěřence znovu podporovali za zdmi stadionu na štaflích a žebříku i jejich dva věrní příznivci, jenže tentokrát si gól nezakřičeli. Zlíňané byli dopředu hodně nebezpeční, i proto Pardubičtí bod brali.

„Velmi kvalitní soupeř. Ve všech směrech nás přehrával. Byl důraznější, rychlejší a my s tím měli obrovské problémy. Fakt zlatej bod," ujišťoval kouč, jenž opět postrádal ofenzivní opory Černého a zraněného záložníka reprezentační jednadvacítky Hlavatého.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vachtang Čanturišvili (vlevo) a Jakub Janetzký (vpravo) ze Zlína a David Huf z Pardubic (uprostřed)

„Nedařila se nám kombinace, Zlín byl na nás připravenej. Od začátku sezony podáváme dobré výkony, trochu se nám to teď zadrhlo, ale nejsme Slavie nebo Plzeň. Zkrátka přijde zápas, kdy se nám nedaří. Máme na kontě 19 bodů a můžeme být spokojení," připomněl Boháč. Ligový nováček vyrazí ještě ve středu na duel do Karviné a poté si dopřeje sváteční pohodu. „Já zatím nemám pocit, že se blíží Vánoce," smál se ostřílený brankář. „Asi tím, že jsme takhle dlouho nikdy nehráli. Prostě se 23. prosince vyspím a budou Vánoce," těší se.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články