Hlavní obsah

V hlavách jsme nastavení na tři body. Jedeme do Ostravy vyhrát, hlásí brankář Slovácka Heča

V jarní části nejvyšší soutěže zatím vyhráli jen dvakrát a před svými fandy dokonce ani jednou nebodovali naplno, avšak přesto mají před posledním kolem nadstavbové skupiny o titul stále šanci zabojovat o účast v evropském poháru. Pokud fotbalisté Slovácka zvítězí v neděli v Ostravě, poskočí na pátou příčku ligové tabulky před Baník a utkali by se poté s lepším z finalistů prostřední skupiny (Hradec Králové nebo Teplice) o Konferenční ligu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář fotbalistů Slovácka Milan Heča věří, že si jeho tým zahraje o evropský pohár.

Článek

„Je skvělé, že máme v závěru sezony pořád o co hrát. Jedeme do Ostravy zvítězit,“ vyhlásil brankář Slovácka Milan Heča. „V hlavách jsme nastavení na tři body. Máme sílu na to, abychom poslední utkání nadstavby zvládli a Baník porazili,“ věří svému mužstvu.

Třiatřicetiletý gólman si ale uvědomuje, že proti Slovácku bude stát silný sok, jemuž se však v poslední době na jeho stadionu příliš nedaří. „Ostravští mají kvalitní a dobře poskládané mužstvo. Zejména Brazilec Ewerton hraje na jaře ve výtečné formě. To, že jim to před svými příznivci tolik nejde, v hlavách určitě mít nebudou. Bude to duel doslova o všechno. Jsem přesvědčený, že je v našich schopnostech dovést sezonu do úspěšného konce,“ tvrdí Heča.

Na stejnou notu je naladěný také hradišťský asistent Jan Baránek, který bude mít i v Ostravě na lavičce Slovácka hlavní slovo, protože první kouč Martin Svědík bude kvůli dvouzápasovému trestu za vyloučení naposledy sledovat střetnutí jen z hlediště.

„Předchozí domácí nezdar se Slavií jsme už hodili za hlavy. Celý týden jsme pracovali na tom, abychom byli na Baník co nejlíp připraveni. Bude to specifické utkání buď a nebo. My potřebujeme bezpodmínečně vyhrát. Máme dost zkušených a hladových borců na to, aby se nám to povedlo,“ je si Baránek jistý.

Rovněž on respektuje sílu fotbalistů Baníku, v němž v minulosti působil. „To, že mu to doma moc nejde, nehraje aktuálně žádnou roli. Ostravští fotbalisté vloží do zápasu o všechno určitě veškerou energii. Důležité není ani to, že jsme z dosavadních dvou vzájemných duelů v sezoně vydolovali čtyři body. To už je historie,“ má jasno.

Baránek vidí na svých hráčích značné odhodlání. „Teď už to ovšem není o žádných kecech a řečech v kabině, ale výhradně o výkonu na hřišti. Buď to dáme, nebo ne. Rozhodnout mohou maličkosti. Kéž bychom byli po závěrečném hvizdu spokojenější,“ přeje si.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.