Hlavní obsah

V hospodě ještě pracovat nehodlá. Chci hrát co nejdéle, říká liberecký Rabušic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první trénink Liberce na novou sezonu dorazili spolu a naráz také Michael Rabušic s Gebre Selassiem oznámili pokračování v Liberci i v příští sezoně. „Pro mě byl prioritou Slovan,“ přiznal 32letý útočník, který za modrobílé odehrál napříč soutěžemi již celkem 191 zápasů a načnout tak může již třetí stovku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Rabušic ze Slovanu Liberec

Článek

Smlouvu jste prodloužil až těsně před začátkem přípravy. Proč to trvalo tak dlouho?

Ale už v průběhu jara jsem mluvil s trenérem Kozlem a kouč chtěl, abych pokračoval, což pro mě bylo směrodatný. Po sezoně jsme to řešili s vedením a de facto se to rozseklo po sezení s panem Karlem (majitel Liberce). Domluvili jsme se na spolupráci, o rok jsme smlouvu prodloužili a doufejme, že bude lepší než ten minulý.

Nezačínal jste být už nervózní?

Nezačínal, nezaměstnaný jsem byl už několikrát... (směje se) Máme tady nějaké vztahy založené na dobrém slovu, nemusí být písemný. Domluvení jsme byli, jen jsme si ujasnili nějaké věci a doufám, že obě strany budou spokojený.

Byť je vám teprve 32 let, nezačínáte již uvažovat, co bude po kariéře?

Fotbalový život utíká strašně rychle, takže už trochu řeším, co bude dál. Samozřejmě nejsem o ničem na sto procent rozhodnutý. Primárně se soustředím na fotbal a chtěl bych ho hrát co nejdéle, ale nějaká vrátka tam chystám. Ale to je ve hvězdách, primární je teď pro mě stále role na hřišti.

Jaká vrátka si chystáte?

Furt můžu být číšník v Plzeňce, kterou má tchán. (směje se) Ale jak jsem říkal, mluvil jsem s majitelem, víme, co od sebe očekáváme, a teď chci ještě hrát a uvidíme, co bude dál.

Jste rád, že stejně jako vy po určitém váhání prodloužil smlouvu i Theodor Gebre Selassie, s nímž jste přesně před deseti lety v Liberci slavil mistrovský titul?

Samozřejmě jsem rád, že Theo prodloužil. Myslím, že v kabině je takový hráč potřeba, nejde hrát jen s mladými. Jinak s tou školkou by to tady bylo už horší. V kabině potřebují trochu srovnat či ukázat nějaké věci, jak se mají dělat. V tom jsme na jedné vlně a pro kluky budeme prospěšní.

Kdo z vás mazáků tuhle roli zastává víc?

Asi se doplňujeme, každý má přednosti v něčem jiném. Každý to vede nějak jinak a myslím, že tak je to dobře. Ale jak, to je tajemství kabiny a tam to musí zůstat. (usměje se)

Co od nové sezony z osobního hlediska očekáváte?

Už se hlavně dívám na týmové hledisko. Důležitý je začátek, abychom to zase nehonili jako vloni, kdy to bylo špatný. Doufám, že start chytneme líp. Jsme ve Slovanu, takže nepočítám, že budeme hrát o titul, ale je tady hodně mladých kluků, kteří by mohli udělat v této sezoně větší progres a více se ukázat na fotbalové scéně. To bude naším úkolem. A hlavně hrát dobrý fotbal, což bude spojené i s výsledky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice