Hlavní obsah

V létě nechtěný Řezník dál pálí, už vystřelil rekord! Klobouk dolů před ním, klaní se Bílek obránci Plzně

Robert NeumannSport.cz

Čtyři góly. Tolik branek obránce Plzně Radim Řezník nikdy nenastřílel ani za celou sezonu. Po osmnáctém kole už má nyní rekordní zápis. Přitom v létě měl téměř sbalené kufry, neboť Viktoria mu oznámila, že s ním dál nepočítá. Nakonec ho kvůli zranění obránců vzal kouč Bílek na milost. A Řezník zažívá nejproduktivnější měsíce kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek.

Článek

„Nebyl jsem nikdy střelec. Od kluků ale chodí geniální přihrávky. Je pak na mně, jestli dám gól nebo ne. Asi se do šancí dostávám víc než dřív. Trenéři nás nutí, ať v šancích raději střílíme než abychom hledali přihrávku," uvedl Řezník po sobotním vítězném duelu s Libercem (2:0), v němž obstaral úvodní branku. Po nacvičené akci, kdy sběhl zkraje za obrannou linii Slovanu na nadýchaný pas. Míč zalepil, druhým dotekem překonal Knoblocha.

„Na tyto přihrávky se nedá nachystat. Pokud se akce dobře sehraje, je těžko bránitelná. Kalvy (Kalvach) a Buchič (Bucha) umí dát skvělé přihrávky. A vypadá to pak docela hezky," culil se Řezník, který rozhodl o triumfu se Slovanem už v srpnu u Nisy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezník z Viktorie Plzeň.

„Asi mi to proti Liberci lepí. Ale hlavní je, že máme tři body a dál se držíme na špici," radoval se 32letý obránce, který dal doposud nejvíc v jednom ročníku tři góly. Teď už má čtyři, k nim přidal tři asistence. Přitom nechybělo mnoho a podzim by prožil v jiném dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezníkz Viktorie Plzeň střílí gól na 1:0 a Jan Mikula ze Slovanu Liberec

„Za tu šanci jsem rád. Těší mě, že jsem mohl zůstat v Plzni. Po deseti letech se neodchází nikdy jednoduše," podotkl Řezník. „Původně jsme si v létě mysleli, že se s námi Radim do přípravy nezapojí. Přišla ale četná zranění, nakonec jsme ho do týmu vzali. Podzim mu vychází, je škoda zbytečného faulu na Slavii. Klobouk dolů před ním, jak se do toho po trestu vrátil," klaní se obránci trenér Michal Bílek.

Bilance Řezníka mohla být ještě výraznější, nebýt třízápasového trestu za červenou kartu v Edenu. Jakmile distanc vypršel, Bílek ho vrátil do základní sestavy. Přestávka na něm není znát, výborným výkonem přispěl už před týdnem k výhře na Slovácku. Proti Slovanu vystřihl další povedené představení.

„Pět týdnů jsem nehrál, jen jsem trénoval. Byla reprezentační pauza. Kondici jsem ale neztratil, cítím se jak dřív. Tedy skvěle," prohlásil Řezník. I díky jeho formě jede Plzeň na podzim nad plán. I po 18. kole se drží Slavie, pod sebou má Spartu. „Zápasů zbývá ještě hodně. Ale podzim je z naší strany zatím velmi slušný," lebedil si Řezník.

Reklama

Související témata: