Hlavní obsah

V Liberci jsme měli štěstí, s Plzní nikoli, litoval Weber těsné porážky s mistrem. Proč nebylo v Budějovicích plno?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křest ohněm. Osm zápasů v ČFL, čtyři ve druhé lize. S tímto CV si stoupl mezi českobudějovické tyče Martin Janáček proti českému mistrovi a účastníkovi Ligy mistrů. Chybělo málo a mohl si hned v ligové premiéře připsat nulu. V závěru nastavení ale kapituloval po hlavičce Mosquery po rohovém kopu (0:1).

Záložník Dynama Martin Sladký (vlevo) s plzeňským Janem Sýkorou v ligovém duelu na jihu Čech.

Článek

„Jany zachytal velmi slušně. Ještě se podívám na gól. Ale to, co jsme si od něj slibovali, splnil," uvedl kouč Dynama Jozef Weber, který posadil na lavičku dosavadní jedničku Dávida Šípoše. Ten v úvodních čtyřech zápasech nepůsobil jistě. „Jany má jiný způsob chytání než Šípi, nula by ho hodně povzbudila. Škoda, bylo k ní blízko," povzdechl si Weber nad gólem Mosquery.

Dynamo se proti favoritovi, který pošetřil několik opor, drželo. Bod mělo na dosah. „Měli jsme štěstí před týdnem v Liberci, teď jsme ho naopak neměli," připomněl Weber utkání u Nisy, v jehož závěru Jihočeši vyrovnali.

„Do šedesáté minuty jsme hráli nadstandardně, drželi jsme dobrý výsledek. Jenže potom Plzeň nasadila z lavičky tři kluky ze základu, všechno skvělí hráči. Výrazně se podíleli, že nás soupeř začal přehrávat. Zůstali jsme ale až na situaci při neuznaném gólu Chorého koncentrovaní, bohužel v závěru jsme propadli při standardce," litoval Weber, kterého mrzelo, že na utkání s mistrem nebylo vyprodáno.

„Živitelka je těžký soupeř. Jde o velkou akci, město jí žije. Termín neovlivníme," poukázal Weber na populární výstavu Země živitelka, která se koná v Českých Budějovicích.

Reklama