Hlavní obsah

Výhra last minute. Z kluků čišelo, že je remíza málo, pochvaloval si Bílek, který nevyloučil pohyb v kádru Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlom přišel s oporami. Fotbalové Plzni to v Českých Budějovicích dopředu dřelo, spasil ji nakonec příchod trojice hráčů ze základu (Kopic, Chorý, Mosquera) v 56. minutě. Od té chvíle se hrálo prakticky na jednu branku, nakonec v nastaveném čase rozhodl o výhře favorita hlavou Mosquera (1:0).

Foto: FCVP/Michal Bártík

Hráči Plzně při děkovačce s fanoušky po vítězném duelu v Českých Budějovicích.

Článek

„Logicky jsme při náročném programu chtěli ušetřit síly. A také dát šanci klukům, kteří přišli v létě. Basseyovi, Jirkovi, Pilařovi. Byli na hřišti, dokud mohli, potom jsme nasadili čerstvé hráče do ofenzívy, kterou jsme chtěli zkvalitnit. Povedlo se," pochvaloval si trenér Viktorie Michal Bílek, který oproti úterní úspěšné odvetě play off Ligy mistrů s Karabachem (2:1) změnil základní sestavu na pěti pozicích.

Kromě zmíněné trojice nehrál od začátku také obránce Havel, stoper Pernica do utkání ani nezasáhl. Šanci dostali méně vytížení Tijani, Pilař, Jirka, Bassey. „Dobře jsme ale kombinovali i v první půli, chyběla nám ale přesnost v zakončení, netrefili jsme branku. Celý zápas jsme zvládli slušně, příchodem tří kluků, kteří mají obrovské sebevědomí, naše hra dostala větší kvalitu. Ale pozor, ti, co hráli po delší době, vůbec nezklamali," prohlásil Bílek, který po čtyřech dnech prožil další euforický duel.

Viktoriáni sice vstřelili v Českých Budějovicích gól dříve, jenže po zásahu videorozhodčího trefa Chorého neplatila. Hostující útočník ji docílil částečně rukou. Vítězná branka Mosquery po rohovém kopu už platila.

„Po neuznaném gólu jsme se z euforie dostali zpátky do napětí. Ale zápas pro nás skončil výborně. Když rozhodnete v poslední minutě, potěší to. Musím ale říct, že jsme po výhře tvrdě šli. Z kluků čišelo, že je remíza málo," podotkl plzeňský kouč.

Jeho mužstvu muselo opět přepnout z evropské scény na českou ligu. V zápasech, které následují po pohárech, bývá riziko ztráty vyšší. Plzeň se navíc díky úternímu triumfu nad Karabachem kvalifikovala do základní skupiny Ligy mistrů, což se neobešlo bez oslavy.

„S hráči jsme mluvili. Říkali jsme jim, že postupem do Ligy mistrů dokázali něco úžasného, ale že liga je nesmírně důležitá. Nechceme ztrácet kvůli tomu, že bychom něco podcenili," pronesl Bílek.

Vzhledem k bonusu za postup do Champions League (450 milionů korun) se nabízí další posílení. Ve hře je například příchod reprezentačního záložníka Vlkanovy z Hradce Králové, o kterém se mluví od středy. Čas je do 8. září, kdy se zavírá přestupové okno. „Minimální pohyb v kádru nastat může. Ven i dovnitř," připustil kouč Viktorie, která na jihu Čech prodloužila sérii neporazitelnosti v rámci všech soutěží na 32 zápasů.

Reklama

Související témata: