Hlavní obsah

V nadcházejícím ligovém ročníku čekají simulanty tvrdé tresty

Praha

Tvrdý boj simulantům vyhlásila před pátečním startem jubilejního 25. ročníku nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace. „Do disciplinárního řádu se vrátil paragraf, který to umožňuje. Nejsme naivní, abychom si mysleli, že simulování zcela vymýtíme, ale chceme tento podvod co nejvíce omezit,“ zdůraznil předseda LFA Dušan Svoboda na středečním setkání s novináři.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda na tiskové konferenci před startem profesionálních soutěží.

Článek

Zmíněný paragraf byl v disciplinárním řádu už v minulosti, ale nebyl patřičně využíván. „Finanční pokuty neměly preventivní efekt, proto byl zrušen. Teď má disciplinární komise možnost zastavení činnosti na několik utkání. Tato hrozba by měla na hráče zapůsobit a disciplinární komise, pokud simulování nepotrestá už sudí na hřišti, by ji měla patřičně využít," dodal Svoboda. S tím souhlasil i předseda disciplinárky Richard Baček: „Je to nástroj, jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit."

Fandi svým barvám

Novým titulárním partnerem pro nadcházející ligový ročník se stala firma HET, po níž se bude jmenovat i nejvyšší soutěž. Výrobce vodou ředitelných nátěrových hmot už v minulosti partnersky spolupracoval s FK Teplice a agenturou BPA v hokejové extralize. „Jakmile se objevila možnost po odchodu ePojisteni.cz, hned jsme začali jednat. Věříme, že nadcházející ligový ročník bude atraktivní a zvedne se i návštěvnost. Máme připraveny i různé projekty pro fanoušky. Jeden se jmenuje Fandi svým barvám, a nabízí našim zákazníkům získat zajímavé produkty spojené s ligou," řekl obchodní a marketingový ředitel firmy Jiří Sokol.

Za velmi atraktivní považuje nadcházející ligový ročník i šéf LFA Svoboda. „Bude se hrát o možnost vstoupit po více než deseti letech přímo do základní skupiny Ligy mistrů, ovšem za finanční bonus téměř o polovinu vyšší, než byl v minulosti. Především Sparta a Slavia na to reagovaly nákupem kvalitních fotbalistů ze soutěží a klubů, do nichž se český fotbal dříve snažil hráče prodat, a nikoliv je odtud kupovat," uvedl Svoboda.

LFA také na jubilejní ročník ligy připravila pro fanoušky velký projekt. „Od šestého kola odstartuje mimořádný video seriál o pětadvaceti velkých osobnostech, které ligou v tomto období prošly," uvedl tiskový mluvčí LFA Daniel Hajný. Připraveny budou i další pro fanoušky atraktivní akce.

Reklama

Související témata: